როგორ დავაკონსერვოთ ტკბილი წიწაკა ზამთრისთვის

1911

ინგრედიენტები

  • წყალი 2ლ
  • შაქარი 1,5 სუფრის კოვზი
  • მარილი 1,5-2 სუფრის კოვზი
  • დაფნის ფოთოლი 2-3 ცალი
  • ბულგარული წიწაკა 1კგ

მომზადება

1.გარეცხეთ წიწაკა.

2.ამოასუფთავეთ წიწაკა. მოათავსეთ ღრმა ქვაბში და მოასხით ცხელი წყალი.

3.ქილები გაასტერილეთ და ამოავსეთ წიწაკით.

4.მოვამზადოთ მარინადი. წყალს დაუმატეთ წიწაკა, დაფნის ფოთოლი, მარილი და შაქარი. აადუღეთ მასა და ჩაასხით ქილებში.

5.ბოოლოს დაუმატეთ ძმარი. დააფარეთ თავსაფარი, ამოაბრუნეთ და შეინახეთ თბილად.

გემრიელად მიირთვით!