ფარშირებული წიწაკის მომზადების უამრავი ხერხი არსებობს. ყველა დიასახლისს თავისი მეთოდი აქვს.
ჩემი დედამთილის რეცეპტს გაგიზიარებთ დღეს, რომელიც ბოშაა და ამ კერძს განსხვავებულად ამზადებს.
ინგრედიენტები
- 500გ უმი ხორცი
- 200გ შებოლილი ფილე
- 2 ხახვი
- 3 კბილი ნიორი
- მწვანე ხახვი
- 1 ჩაის კოვზი მარილი
- 0,5 ჩაის კოვზი გამომშრალი ნიორი
- კაკალი ქინძი
- 0,5 ჩაის კოვზი პაპრიკა
- შავი დაფქული წიწაკა
- ბაზილიკი გემოვნებით
- ძირა გემოვნებით
- 2 ბულგარული წიწაკა
- 5გ ყველი
- მწვანილი
მომზადება
1.პირველ რიგში მოვამზადოთ ფარში. დაჭერით ქათმის ფილე და გაატარეთ ხორცსაკეპში.
გაასუფთავეთ ხახი და ისით გაატარეთ ხორცსაკეპში.
ფარშს დაუმატეთ გახეხილი ნიორი, სანელებლები, მარილი და შავი დაფქული წიწაკა, ასევე დაუმატეთ დაქუცმაცებული ხახვი და კარგად მოურიეთ.
2.მოამზადეთ გამოსაცხობი ფორმა, გარეცხეთ და დაჭერით ბულგარული წიწაკა.
გაჭრილ წიწაკებზე გაანაწილეთ ფარში.
3.გამოაცხეთ წიწაკები 230 გრადუსზე 25-30 წუთი.
4.წიწკას მოაყარეთ გახეხილი ყველი და დააბრუნეთ ღუმელში 5-7 წუთი.
გემრიელად მიირთვით!