როგორც ბაგეტი, მხოლოდ უკეთესი: რბილი თეთრი პური, რომელიც ჩაის მოდუღებას ითხოვს

205

იყიდოთ პური მაღაზიაში თუ თავად გამოაცხოთ? პურცომეულის ცხობის ყველა მოყვარული ამ კითხვას ხშირად აწყდება. ხელნაკეთი პურის მრავალ რეცეპტს შორის ეს განსაკუთრებულია. მოსახევი საფუვრიანი პური რძეზე მარტივად მზადდება, გამოდის ძალიან რბილი, მოწითალო, საოცარი კარაქის არომატით.

ასეთი გემრიელობა თქვენი საოჯახო მენიუს მუდმივი ნაწილი აუცილებლად გახდება. Gastronomia.ge–ს რედაქცია გირჩევთ, რომ ორი პორცია მოამზადოთ, რადგან მაშინვე შეიჭმება. გჭირდებათ უბრალო პროდუქტების ნაკრები, ცოტა დრო და სულ ცოტა ძალისხმევა. საკუთარი ხელით გამომცხვარი პური ბევრად უკეთესია, ვიდრე მაღაზიაში ნაყიდი.

მოსახევი საფუვრიანი პური რძე: რეკომენდაციები

ხალხში ამბობენ: რამდენი საჭმელიც არ უნდა იყოს სახლში, კარგი პურის გარეშე სუფრა სავსე ვერ იქნება. რთულია, არ დავეთანხმოთ. საფუვრიანი პური რძეზე როგორც მარილიან დანამატს, ასევე ტკბილს იდეალურად ეთავსება. უფროსებისთვის ვარიანტი: ცივ ცომეულს ზეთი წაუსვით, ნიორი და მწვანილი მოაყარეთ. ბავშვებს ახალი პურის და კარაქის, ჯემის ან შოკოლადის პასტის კომბინაცია მოსწონთ.

ინგრედიენტები:

  • 150 გ ხორბლის ფქვილი
  • 75 მლ რძე
  • 40 გ კარაქი
  • 1 ს/კ შაქარი
  • 3 გ საფუარი
  • 1 კვერცხის გული
  • 0,5 ჩ/კ მარილი

მომზადების წესი:

1. თბილი რძე თასში ჩაასხით. კვერცხის გული დაუმატეთ და სათქვეფით აურიეთ.

2. შაქარი, მარილი და საფუარი დაუმატეთ. ფხვიერი ინგრედიენტების სრულად გახსნამდე აურიეთ.

3. ფქვილი დაუმატეთ და ცომს სათქვეფით ან კოვზით აურიეთ. პირსახოცი ან პარკი გადააფარეთ და 15 წუთი გააჩერეთ.

4. 20 გ რბილი კარაქი აიღეთ და ცომს აურიეთ. პირსახოცი გადააფარეთ და 30 წუთი სითბოში დაასვენეთ.

5. ამოსული ცომი ჩაზილეთ და თხელ ფენად გააბრტყელეთ. 10 გ კარაქი წაუსვით. კონვერტივით დაკეცეთ და ისევ კვერივით გააბრტყელეთ.

6. ახლა ისევ 10 გ კარაქი წაუსვით. რულეტი დაახვიეთ.

7. მიღებული რულეტი 2 სმ სისქის ნაჭრებად დაჭერით. საცხობ ფორმას კარაქი წაუსვით ან პერგამენტი ჩააფინეთ.

8. პურის დაჭრილი ნაჭრები მჭიდროდ ჩააწყვეთ. პარკი ან პირსახოცი დააფარეთ და 1 საათი გააჩერეთ.

9. შემდეგ მომავალ პურს რძე წაუსვით. ცომეული 180 გრადუსამდე გახურებულ ღუმელში 20 წუთი აცხვეთ.

მზა პურის არომატი თავბრუს ახვევს მათაც, ვინც წლები ნებისმიერ ცომეულს გვერდს უვლიდა. სცადეთ მომზადება. გემრიელად მიირთვით.