ერთხელ პურის გამოცხობა გადავწყვიტე, მას შემდეგ საკუთარ თავს ვერ ვპატიობ, რომ წლები ამ ცომეულს მაღაზიაში ვყიდულობდი. შინ მომზადებული პური უფრო რბილი და გემრიელია, ბოლომდე იჭმება. იმ დღიდან პურის განყოფილებას გვერდს ვუვლი. სახლში ხომ არომატული ხახვის პური მელოდება!
პირველად ხახვის პურის დანახვამ გამაკვირვა. როგორ შეიძლება შემწვარი ბოსტნეულის პირდაპირ ცომში დამატება? შედეგმა ყველა მოლოდინს გადააჭარბა. ახლა ოჯახი მხოლოდ ასეთ საფუარის პურს მიირთმევს. ყოველ მეორე დღეს სიამოვნებით ვაცხობ. ყველას ვურჩევ!
როგორ მოვამზადოთ საფუარის ხახვის პური
ბევრი დიასახლისი სახლის პურს კულინარიული ხელოვნების მწვერვალად მიიჩნევს. სწორედ ამიტომ, მასთან მიახლოებას ვერ ბედავენ. გარწმუნებთ: იმდენად მარტივი რეცეპტია, რომ დამწყები დიასახლისიც გაუმკლავდება.
ინგრედიენტები:
- 400 გ ხორბლის ფქვილი
- 1 ს/კ არაჟანი
- 1 ს/კ შაქარი
- 50 მლ მზესუმზირის ზეთი
- 11 გ მშრალი საფუარი
- 200 მლ რძე
- 1 ჩ/კ მარილი
- 300 გ ხახვი
მომზადების წესი:
1. ხახვი გათალეთ და წვრილად დაჭერით. ტაფაზე ზეთში ოქროსფერ შეფერილობამდე და დარბილებამდე შეწვით.
2. ნახევარი თბილი რძე, შაქარი და მშრალი საფუარი აურიეთ. ნარევი 20 წუთით სითბოში გააჩერეთ.
3. ფქვილი გაცერით, მარილი აურიეთ. ცომის ხაში, დარჩენილი თბილი რძე და არაჟანი დაუმატეთ. ინგრედიენტებს აურიეთ.
4. ცივი ხახვი ზეთით დაუმატეთ და ცომი მოზილეთ. პარკი დააფარეთ და 1 საათით სითბოში გააჩერეთ.
5. ცომი პერგამენტდაფარებულ საცხობ ფორმაზე გადაიტანეთ და ფქვილი მოაყარეთ. დასერეთ, პურს პირსახოცი დააფარეთ და ნახევარი საათით გააჩერეთ.
6. ხახვის პური 180 გრადუსამდე გახურებულ ღუმელში 35-40 წუთით აცხვეთ. ცომეული პირსახოცის ქვეშ გააგრილეთ.
ღუმელში გამომცხვარი ხახვის პური წვნიანს, სალათს, ხორცს, გარნირს მიაყოლეთ ან უბრალოდ ბუტერბროდი გააკეთეთ. მსუბუქი ხახვის არომატის წყალობით ცომეული ნებისმიერ კერძს უხდება.