ჟოლოს მოჰიტო გაგისინჯავთ? – აუცილებლად სცადეთ!

634

ამ უგემრელეს გამაგრილებელ სასმელს ულამაზესი ესპანური სახელი “მოჰიტო” ამშვენებს. ჟოლოს მყვარულთათვის ნამდვილი სამოთხეა.

ინგრედიენტები

  • ნახევარილი ლიტრი ჟოლო
  • 3ლ წყალი
  • 1 ჭიქა შაქარი 200გ
  • პიტნა
  • 0,5 ჩაის კოვზი ლიმონის მჟავა

ამ რეცეპტის დამსახურებით შეგიძლიათ შეგიძლიათ შეინახოთ ჟოლო.

მომზადება

1.გარეცხეთ და გადაარჩიეთ ჟოლო. უმჯობესია ეს ორჯერ გააკეთოთ.

2.პიტნასთან ერთად გადაიტანეთ 3ლ ქილაში. დაასხითცხელი წყალი, დააფარეთ თავსაფარი და დაელოდეთ 10 წუთი, შემდეგ გადააასხით წყალი.

3.წყალს დაუმატეთ შაქარი და ლიმონის მჟავა, კარგად მოურიეთ. მოათავსეთ ქვაბი ცეცხლზე და აადუღეთ.

4. ცხელი სიროპი ჩაასხით ქილაში, დააფარეთ თავსაფარი. გადმოაბრუნეთ ქილა, შეფუთეთ და დაელოდეთ გაგრილებას.

ჟოლოს დასაგემოვნებლად არარის აუცილებელი ზამთარს დაველოდოთ. რა ჯობია ცხელ დღეებში ცივ გამაგრილებელ და თან სასარგებლო კოქტეილს?

ლიმონის მჟავის ნაცვლად შეგიძლიათ გამოიყენოთ ცოცხალი ლიმონი ან მისი წვენი.

გემრიელად მიირთვით!