პურის და ფუნთუშას ალტერნატივა: არაჟანზე მომზადებული ფუმფულა კვერები

362

კულინარიული უნარები გავაუმჯობესე და ახალ დონეზე გადავედი. მორიგი უსაფუარო კვერები უფრო გემრიელი გამოვიდა, ვიდრე ნებისმიერი საცხობის ცომეული, სადაც სპეციალისტები მუშაობენ.

ახლა არაჟანზე მომზადებულ კვერებს პურის და ფუნთუშების ნაცვლად მივირთმევთ. მარტივი ცომის მომზადებაზე 10 წუთს ვხარჯავ, მოგვიანებით ამდენი დროით კვერების ღუმელში გამოცხობას ველოდები. ყველა მეზობელმა მათი არომატის შესახებ იცის.

როგორ მოვამზადოთ უსაფუარო კვერები

არაჟანზე მომზადებული და ღუმელში გამომცხვარი კვერი გემრიელი რომ გამოვიდეს 15%–იანი არაჟანი და მარცვლოვანი ხაჭო გამოიყენეთ. თქვენი ცომეულის მთავარი ინგრედიენტებია. გარდა ამისა, ცომს შეგიძლიათ დაუმატოთ არა ახალი, არამედ ხმელი პომიდორი. თუ სხვა სანელებლებს გამოიყენებთ, იტალიურისგან ვერ გაარჩევთ!

ინგრედიენტები:

  • 100 გ არაჟანი
  • 1 კვერცხი
  • 0,5 ჩ/კ შაქარი
  • 0,5 ჩ/კ მარილი
  • 100 გ ხმელი ყველი
  • 100 გ ხაჭო
  • 1 პომიდორი
  • 1 ჩ/კ გამაფხვიერებელი
  • 150 გ ხორბლის ფქვილი
  • 1 ს/კ მზესუმზირას ზეთი
  • თავშავა გემოვნებით
  • სეზამი გემოვნებით

მომზადების წესი:

1. არაჟანი, კვერცხი, შაქარი და მარილი აურიეთ.

2. ხაჭო, გახეხილი ყველი და კუბებად დაჭრილი პომიდორი დაუმატეთ. ინგრედიენტებს აურიეთ.

3. ფქვილი და გამაფხვიერებელი აურიეთ, ხაჭო–არაჟნის მასას დაუმატეთ.

4. მზესუმზირას ზეთი დაუმატეთ და ინგრედიენტებს აურიეთ.

5. მზა ნარევი თითო სუფრის კოვზობით ზეთწასმულ საცხობ ფორმაზე გადაიტანეთ. კვერებს კოვზით მსუბუქად დააჭირეთ, თავშავა და სეზამი მოაყარეთ. 180 გრადუსზე დაახლოებით 10-15 წუთით აცხვეთ.

ღუმელში გამომცხვარი უსაფუარო კვერი პურს და ფუნთუშას ჩაგინაცვლებთ. წვნიანს, ცხელ კერძს და ჩაის შეგიძლიათ მიაყოლოთ. გემრიელად მიირთვით!