პელმენი ძალიან მიყვარს, მას მე ძალიან ხშირად ვამზადებ!
ინგრედიენტები
- 500გ ფვილი
- 250მლ წყალი
- 3 სუფრის კოვზი მცენარეული ზეთი
- 50გ ღორის ხორცი
- ხახვი
- 2 კბილი ნიორი
- მარილი და წიწაკა გემოვნებით
მომზადება
1.პირველ რიგში მვამზადოთ ფარში. დაჭერით ხორცი და გაატარეთ ხორცსაკეპში. იმავე პროცედურა გაიმეორეთ ხახვთან და ნიორთან.ფარშის გასაუმჯობესებლად მას დაუმატეთ ცივი წყალი, მარილი და წიწაკა, შემდეგ ცოტა დაბეგვეთ.
2.მოავამზადოთ ცომი. აიღეთ ღრმა ჯამი, მოათავსეთ ფქვილი, ცხელი წყალი და ზეთი.კარგად მოზილეთ ცომი.
3.გააბრტყელეთ ცომი და დაჭერით.
4.მოათავსეთ ცომში შიგთავსი და გადაახვიეთ, მოხარშეთ 5-10 წუთი ადუღებულ წყალში.
გემრიელად მიირთვით!