პასკა სახლის ხაჭოთი და ტკბილეულით – აუცილებლად უნდა იყოს სადღესასწაულო მაგიდაზე

461

სადღესასწაულო მაგიდა აუცილებლად უნდა იყოს განსხვავებული. კარგია, როცა გაქვს დრო და შეგიძლია ყველაფერი წესისამებრ მოამზადო. ხოლო როცა არ გაქვს დრო ცდილობ ტრადიციები მაინც დაიცვა. ეს პასკა უბრალოდ შეუდარებელია!

ჩვენი რედაქცია მუდამ მზად არის დაგეხმაროთ და შემოგთავაზოთ დახვეწილი რეცეპტები.

ინგრედიენტები

  • 200გ ხაჭო
  • 100გ კანფეტი “ბოჩოლა”
  • 25გ კარაქი
  • 1 სუფრის კოვზი შაქრის ფხვნილი ვანილის გემოთი
  • 60გ გამომშრალი გარგარი

პასკა სახლის ხაჭოთი

ფუძე ყველაზე მთავარი რამ არის კერძში, ამ შემთხვევაში ეს ხაჭოა. უმჯობესია აიღოთ ზომიერად მშრალი ხაჭო. თუ ხაჭო პირში ლღვება, მაშინ ის ძალიან კარგი ხარისხისაა.

კარაქიც არანაკლებ ხარისხიანი უნდა იყოს. უმჯობესია გამოიყენოთ ცხიმიანი კარაქი, რადგან არ ჩაიკარგოს მისი გემო.

მომზადება

1.კანფეტები დაჭერით და მოაყარეთ შაქრის ფხვნილი.

2.გაალღვეთ კანფეტები. დარწმუნდით, რომ შაქრის ფხვნილი ბოლომდე გალღვა.

3.ცხელ კარამელს დაუმატეთ ხაჭო. დაუმატეთ კბილი კარაქი და წინასწარ დარბილებული გარგარი. კარგად მოურიეთ.

4.შემდეგი მნიშვნელოვანი ნაბიჯი – ფორმის მიცემა. შეგიძლიათ გამოიყენოთ პატარა თასი. ჩააფინეთ რამდენიმე ფენა მარლა, მოათავსეთ მზა მასა, დააფარეთ ზემოდან მარლა და დაადეთ სიმძიმე.

5.ასეთ მდგომარეობაში დატოვეთ 4 საათი. მირთმევამდე გააგრილეთ,

დესერტი შეგიძლიათ გააფორმოთ მინანქრით. თუ პასკა გეპატარავებათ და ფიქრობთ, რომ ინგრედიენტების რაოდენობა უნდა გაზარდოთ, მაშინ ჯობია 2 პასკა მოამზადოთ ზუსტად რეცეპტის მიხედვით.

გემრიელად მიირთვით!