ორცხობილა „წაბლის“ მომზადების საიდუმლო. რატომ უნდა დაუმატოთ მოხარშული კვერცხის გული ცომს

163

ფხვიერი ორცხობილა „წაბლი“ შოკოლადის ჭიქურით დესერტია, რომლითაც ნებისმიერ სტუმარს გააოცებთ. მკაცრი კულინარიული კრიტიკოსიც ამ დესერტის ჯადოსნური გემოთი აღფრთოვანდება. ამაში ეჭვი არავის ეპარება.

ასეთი ტკბილეულის მოსამზადებლად კაკალი აუცილებლად დაგჭირდებათ. შეგიძლიათ აიღოთ თხილი ან უფრო ბიუჯეტური ვარიანტი. მაგალითად, ნიგოზი შიგთავსად და ამოსავლებად იდეალურია.

როგორ მოვამზადოთ გემრიელი ორცხობილა „წაბლი“ ნიგვზით

ახლობლები არომატული ტკბილეულით რომ გაახაროთ, 3 ქათმის კვერცხი კარგად მოხარშეთ. გააგრილეთ, შემდეგ გაფრცქვენით. კვერცხის გული და ცილა დააცალკევეთ. მზადაა. მოხარშული კვერცხის გულით ცომი მოზილეთ.

ინგრედიენტები:

  • 3 კვერცხის გული
  • 150 გ კარაქი
  • 175 გ შაქარი
  • 5 გ გამაფხვიერებელი
  • 25 გ კაკაოს ფხვნილი
  • 200 გ ნიგოზი
  • 50 გ არაჟანი
  • 10 გ ვანილი
  • 200 გ ხორბლის ფქვილი
  • 70 გ რძე

მომზადების წესი:

1. 100 გ რბილ კარაქს ვანილი დაუმატეთ. მოხარშული კვერცხის გული, არაჟანი და 50 გ შაქარი დაუმატეთ. ჩანგლით კარგად აურიეთ.

2. ხორბლის ფქვილი და გამაფხვიერებელი აურიეთ. თანდათან კარაქის მასას დაუმატეთ. ელასტიური ცომი მოზილეთ და დააგუნდავეთ.

3. ნიგოზი საშუალო ზომის ნაჭრებად დაჭერით. ტაფაზე უცხიმოდ მოხალეთ. კაკალი სრულად გააგრილეთ.

4. ცომს ნიგვზის ზომის ნაჭრები მოაწყვიტეთ. პატარა კვერები გააკეთეთ. ცენტრში ნიგვზის მეოთხედი ჩადეთ.

5. ცომში გაახვიეთ და პატარა ბურთი გააკეთეთ. ასე გააგრძელეთ, სანამ ცომი არ დასრულდება. 15 წუთით საყინულეში მოათავსეთ. ცივი ნიგოზი ნაფშვენის მიღებამდე დააქუცმაცეთ.

6. საცხობ ფორმას პერგამენტის ქაღალდი დააფინეთ. მასზე ცომის ნამზადი გადაიტანეთ. 200 გრადუსამდე გახურებულ ღუმელში 15-20 წუთით აცხვეთ.

7. შოკოლადის ჭიქური მოამზადეთ. კაკაო, 125 გ შაქარი და 50 გ რბილი კარაქი აურიეთ. რძე ჩაასხით.

8. ქურაზე დადგით. ნარევი ადუღებამდე მიიყვანეთ, აქტიურად ურიეთ. 1 წუთით ხარშეთ და ქურიდან გადმოდგით. შოკოლადის ნარევი ოდნავ შეაგრილეთ.

9. ცივი ორცხობილები ჭიქურში ყველა მხრიდან ამოავლეთ. ზედმეტ შოკოლადს დაწურვა აცადეთ. შემდეგ კაკალის ნაფშვენში ამოავლეთ. დაფაზე დააწყვეთ და ნახევარი საათით მაცივარში მოათავსეთ.

ორცხობილა ცივ ადგილას მოათავსეთ, რომ შოკოლადის ჭიქური კარგად გამაგრდეს. ზღაპრული დესერტი კაკლის ნაფშვენით და საოცარი არომატით მხოლოდ ამის შემდეგ დააგემოვნეთ.