ინგრედიენტები
- ახალი კარტოფიი 900გ
- ბეკონი 6 ცალი
- ზეითუნის ზეთი 3 სუფრის კოვზი
- წითელი ღვინის ძმარი 2 სუფრის კოვზი
- დიჟონური მდოგვი 1 სუფრის კოვზი
- ტკბილი სიმინდი 60გ
- ხახვი 1/2 ცალი
- რუკოლა 40გ
- ოხრახუში
- მარილი და წიწაკა
მომზადება
- კარგად გარეცხეთ კარტოფილი, მოათავსეთ დიდ ქვაბში და მოასხით ცივი წყალი, დატოვეთ ცეცხლზე, აადუღეთ. დაუმატეთ 2 სუფრი კოვზი მარილი, შეამცირეთ ცეცხლი და მოხარშეთ 10-15 წუთი.
- შეწვით ბეკონი 6-8 წუთი. მოათავსეთ ქაღალდის ხელსახოცზე. დაჭერით.
- ზეითუნის ზეთს დაუმატეთ ძმარი, მეოთხედი კოვზი მარილი და წიწაკა.
- გაჭერით კარტოფილი შუაზე, მოათავსეთ დიდ ქვაბში, დაუმატეთ შიგთავსი და მოურიეთ. მოაყარეთ ბეკნი, სიმინდი, ხახვი, რუკოლა და მწვანილი.
გემრიელად მიირთვით!