ეს ღვეზელი ძალიან უხდება ხორციან და ნებისმიერ წვნიანებს. თუ ცხიმის გარეშე გამოაცხობთ, მაშინ უკვე გამომცხვარ ღვეზელებს კარაქი ან ერბო გადაუსვით ზემოდან.
ცომი
- 1 კგ ფქვილი
- 3 კვერცხის გული
- 400 მლ რძე
- 100 მლ წყალი
- 100 გ კარაქი
- 30 მლ ზეთი
- 1 ჩ.კ. მარილი
- 2 ჩ.კ. მშრალი საფუარი
გულსართი
- 6-7 თავი ნიორი
- 1 კვერცხი
- 0,5 ჩ.კ. მარილი
მომზადების წესი:
- ცომი. ჯამში ჩაასხით რძე და დაუმატეთ წყალი. რძისა და წყლის ნარევში ჩაყარეთ საფუარი და კარგად გახსენით.
- გაადნეთ კარაქი ოღონდ არ აადუღოთ. რძეში გახსნილ საფუარს დაუმატეთ მარილი და გამდნარი კარაქი.
- გააცალკევეთ კვერცხის ცილა და გული, ცომს შეურიეთ კვერცხის გულები და სათქვეფლით კარგად აურიეთ.
- დააყარეთ გაცრილი ფქვილი და მოზილეთ ცომი. მოათავსეთ თასში, გადააფარეთ ტილო და დადგით ასაფუებლად.
- როცა ცომი აფუვდება, ჩაზილეთ ზეთიანი ხელებით, კვლავ გადააფარეთ ტილო და დადგით ასაფუებლად.
- ღუმელი გაახურეთ 250 გრადუსამდე.
- გულსართი. ნიორი გაფცქვენით და დაჭყლიტეთ. დაუმატეთ კვერცხი, მარილი და კარგად აურიეთ.
- ცომი დაყავით დაახლოებით 100-გრამიან გუნდებად, მრგვალად გააბრტყელეთ და ცალ მხარეს წაუსვით ნივრის გულსართი.
- შუაზე გადაკეცეთ, პირი კარგად მოუკარით და აირღუმელში, უცხიმოდ გამოაცხვეთ ან გახურებულ, ზეთიან ტაფაზე შეწვით მანამ, სანამ ცომი ოქროსფერი არ გახდება.
აუცილებლად მოამზადეთ ეს ღვეზელი და მიირთვით თქვენთვის სასურველ წვნიანთან ერთად.