ნაზ მედოკს ტაფაზე 30 წუთში ვაცხობ. დეტალური რეცეპტი ფოტოებით

1547

ჩვენს ოჯახში მედოკი სუფრაზე ხშირად ჩნდება. კლასიკური ნამცხვარი თანამედროვე საკონდიტროების მრავალფეროვან დესერტებს არ ჩამოუვარდება. ტრადიციული რეცეპტი ცომის გასაბრტყელებლად და ფენების საცხობად დიდ დროს მოითხოვს. სწორედ ამიტომ, Gastronomia.ge–ს რედაქცია გირჩევთ, მედოკი ტაფაზე 30 წუთში გამოაცხოთ.

არ იდარდოთ, მარტივი მომზადების მიუხედავად დესერტი ნაკლებად გემრიელი არ გამოვა. სწრაფი მედოკი კლასიკურ ვარიანტს არ ჩამოუვარდება, მაგრამ უფრო შესაფერისია თანამედროვე დიასახლისისთვის, რომელსაც ყველა წუთი გათვლილი აქვს. ცომი მარტივია. სანამ ფენები ტაფაზე ცხვება, ორი ინგრედიენტით კრემი შეგიძლიათ მოამზადოთ.

როგორ მოვამზადოთ ნაზი მედოკი ტაფაზე 30 წუთში

წარმოიდგინეთ, რომ გსურთ ისეთი მარტივი დესერტის მომზადება, როგორიცაა თხელი ბლინები, მაგრამ ისეთივე გემრიელის, როგორიც მრავალფენიანი კრემიანი ნამცხვარია. მედოკი ღუმელის გარეშე ამ თვისებებს აერთიანებს. ტაფა აიღეთ და საქმეს შეუდექით.

ინგრედიენტები:

  • 4 ს/კ თაფლი
  • 110 გ კარაქი
  • 100 გ შაქარი
  • 200 გ არაჟანი
  • მზესუმზირის ზეთი გემოვნებით
  • 1,5 ჩ/კ სოდა
  • 4 კვერცხი
  • 200 გ ხორბლის ფქვილი
  • 150 გ მოხარშული შესქელებული რძე

მომზადების წესი:

1. თაფლი გააცხელეთ და სოდა დაუმატეთ. მუდმივად ურიეთ, სანამ მასა კარამელისფერი არ გახდება.

2. კარაქი დაუმატეთ და მის გადნობამდე ამზადეთ.

3. კვერცხი და შაქარი თეთრი მასის მიღებამდე ათქვიფეთ. შემდეგ კარაქი–თაფლის ნარევი დაუმატეთ და აურიეთ.

4. ფქვილი დაუმატეთ და ერთგვაროვანი ცომის მიღებამდე აურიეთ.

5. ტაფა ცოტა მზესუმზირის ზეთით გააცხელეთ. ნამცხვრის ფენები ორივე მხრიდან ისე შეწვით, როგორც თხელი ბლინები. ცხობისას ტაფას თავსახური დაახურეთ.

6. კრემის მოსამზადებლად არაჟანი და შესქელებული რძე აურიეთ.

7. თაფლიანი ფენები ერთმანეთზე დააწყვეთ, თითოეულ ფენას კრემი წაუსვით.

მედოკი არაჟნის კრემით სხვადასხვა მეთოდით შეგიძლიათ მოამზადოთ. მაგალითად, შოკოლადის ორცხობილის ან გახეხილი შოკოლადის დაქუცმაცებული ნაფშვენი შესაფერისია. ნამცხვრის გვერდებს კრემი წაუსვით და ნაფშვენით გააფორმეთ. დესერტი მაცივარში შეინახეთ, რომ გაიჟღინთოს. თუ ლოდინი არ შეგიძლიათ, თამამად შეგიძლიათ მაშინვე მიირთვათ. ნამცხვარი გაჩერების გარეშეც ნაზი, გაჟღენთილი და რბილია.