Gastronomia.ge-ს რედაქცია გთავაზობთ ძალიან გემრიელი და ნაზი ტორტის „ბაუნტის“ რეცეპტს, რომელიც ცხობის გარეშე მზადდება. ჟელატინიც არ დაგჭირდებათ. რეცეპტი მარტივია და სწრაფად მზადდება.
კრემის ინგრედიენტები:
- 150 გრ შაქარი
- 2 ს/კ სიმინდის სახამებელი
- 500 მლ რძე
- 180 გრ კარაქი
- 2 კვერცხი
- 300 გრ მდნარი ყველი
- 150 გრ ქოქოსის ფანტელები
ბისკვიტის ინგრედიენტები:
- 300-350 გრ შოკოლადის ფხვიერი ნამცხვარი
- 60 გრ კარაქი
მოსასხმელის ინგრედიენტები:
- 100 გრ შავი შოკოლადი
- 1 ს/კ მცენარეული ზეთი
- 50 მლ რძე
მომზადების წესი:
- თავდაპირველად, კრემი მოამზადეთ. ღრმა ტაფაში კვერცხი ათქვიფეთ, შაქარი და სიმინდის სახამებელი დაუმატეთ. სათქვეფით ათქვიფეთ და რძე ჩაასხით.
- გაზქურაზე სუსტ ცეცხლზე დადგით, მუდმივად აურიეთ, ადუღებამდე გააცხელეთ. გაზქურა გამორთეთ და კიდევ ერთი წუთით აურიეთ.
- სანამ კრემი სქელია, ნაწილ–ნაწილ ქოქოსის ფანტელები დაუმატეთ და აურიეთ. კრემი ოთახის ტემპერატურაზე გააგრილეთ.
- სანამ კრემი გრილდება, ბისკვიტის ფენა მოამზადეთ. შოკოლადის ფხვიერი ნამცხვარი დააქუცმაცეთ (ბლენდერი ან ცომის საგორავი გამოიყენეთ). გამდნარი კარაქი დაუმატეთ. ერთგვაროვანი მასის მიღებამდე აურიეთ.
- ბრტყელ თეფშზე საცხობი ფორმის ზომის კულინარიული რგოლი დადეთ (20 სმ დიამეტრი). რგოლს შიგნიდან მცენარეული ზეთი წაუსვით და პერგამენტის ქაღალდი მიაკარით. თეფშის ძირსაც ცხიმი წაუსვით და ნაფშვენი მოათავსეთ.
- ნაფშვენი ფორმაში გადაანაწილეთ, ოდნავ ჩატუმბეთ და პატარა გვერდები გაუკეთეთ. ბისკვიტის ფენა 30 წუთით საყინულეში შეინახეთ.
- სანამ ბისკვიტის ფენა გრილდება, კრემის მომზადება გააგრძელეთ.
- ღრმა თასში კარაქი მიქსერით ათქვიფეთ. მოხარშული კრემი ნაწილ–ნაწილ დაუმატეთ და ათქვეფა გააგრძელეთ. ნაწილ–ნაწილ მდნარი ყველი (ასევე შეგიძლიათ გამოიყენოთ ხაჭოს ყველი, მასკარპონე, რიკოტა და ა.შ.) გამოიყენეთ და ერთგვაროვანი მასის მიღებამდე ათქვიფეთ.
- კრემი მზადა, სტრუქტურით ძალიან სქელი კრემი გამოვა.
- მაცივრიდან ბისკვიტის ფენა გამოიღეთ. ბისკვიტის ფენას ზემოდან მთელი კრემი წაუსვით და თანაბრად გადაანაწილეთ.
- ფორმა 30 წუთით საყინულეში შეინახეთ.
- ამ დროში შოკოლადის მოსასხმელი მოამზადეთ. ცხელ რძეში შოკოლადის ნატეხები დაუმატეთ და გადნობამდე აურიეთ. შემდეგ მცენარეული ზეთი (სურვილისამებ, უსუნო) დაუმატეთ და ერთგვაროვანი მასის მიღებამდე აურიეთ.
- მაცივრიდან ტორტი გამოიღეთ და შოკოლადის ჭიქური მთელ ზედაპირზე მოასხით.
- ტორტი კვლავ მაცივარში რამდენიმე საათით შეინახეთ. სასურველია, მთელი ღამე გააჩეროთ.
- ამის შემდეგ ფორმიდან ამოიღეთ და სუფრაზე გაიტანეთ! გემრიელად მიირთვით!