სალათს სახელი ნამდვილად სწორად აქვს შერჩეული – სალათის ფენები არ იტკეპნება, თავისუფლად იდება და ისეთივე ჰაეროვანი გამოდის, როგორც „პატარძლის ფატა“. ძალიან ცოტა პროდუქტებიდან ერთი დიდი კერძის მომზადებას შეძლებთ. თან მხოლოდ ხელმისაწვდომი პროდუქტები სჭირდება.
ინგრედიენტები:
- 1 თავი (150-200 გრ) ქათმის გულმკერდი (მოხარშული)
- 2 კარტოფილი (მოხარშული)
- 4 ქათმის კვერცხი (მოხარშული)
- 1 ხახვი
- 2 მდნარი ყველი
- მაიონეზი
მომზადების წესი:
- რა თქმა უნდა, პირველ რიგში, სალათის მოსამზადებლად ყველა აუცილებელი ინგრედიენტი მოიმარაგეთ. ყველაფერი, რასაც მოხარშვა სჭირდება, მოხარშეთ, შემდეგ გააგრილეთ და გაასუფთავეთ.
- ხახვი გაასუფთავეთ და მდუღარე წყალი გადაავლეთ ან დაამარინადეთ – ეს ვარიანტი უფრო მომწონს. აი, როგორ კეთდება: ხახვი ნახევარ რგოლებად დაჭერით, პატარა თასში ჩადეთ, 1 ჩ/კ მარილი, 1 ჩ/კ შაქარი, 1 ს/კ ძმარი დაუმატეთ და მდუღარე წყალი დაასხით. ხახვი ამ მარინადში 10-15 წუთით გააჩერეთ.
- სანამ ხახვი მარინადდება, მოხარშული ქათმის ხორცი აწეწეთ ან პატარა ნაჭრებად დაჭერით. დანარჩენი სალათის აწყობისას შეგიძლიათ ზემოდან დაახეხოთ.
- სალათის ასაწყობად ღრმა სასალათე ან ბრტყელი თეფში დაგჭირდებათ. პირველ ფენად კარტოფილი გახეხეთ, მაიონეზის თხელი ფენით (მაიონეზის ბადით) დაფარეთ.
- მეორე ფენად ქათმის ხორცი დაუმატეთ, შემდეგ დამარინადებული ხახვი და კვლავ მაიონეზის თხელი ფენა.
- ამის შემდეგ ქათმის კვერცხის გული და ცილა დააცალკევეთ. ხახვის ფენას კვერცხის გული წვრილად დაახეხეთ.
- შემდეგ 2 მდნარი ყველი დაახეხეთ და მაიონეზის ბადე დაუმატეთ.
- მხოლოდ კვერცხის ცილები დარჩა! სახეხით მთელ ზედაპირზე დაახეხეთ – ბოლო ფენაა, ამიტომ თანაბრად გადაანაწილეთ.
- სალათი მზადაა – ძალიან ჰაეროვანი და გემრიელია. ასეთი სალათი ერთხელ მაინც აუცილებლად უნდა გასინჯოთ!
გემრიელად მიირთვით!