კატლეტი ყველასათვის ცნობილი კერძია. იგი ბევრნაირია და ყველა თავისებურად მზადდება. გასტრონომიას რედაქცია ღორის ხორცის დაბეგვილი კატლეტის რეცეპტს გთავაზობთ.
ინგრედიენტები:
- ხორცი – ღორის ნეკნები – 6 ცალი
- კვერცხი – 1 ცალი
- დანაყილი ორცხობილა – 3/4 ჩაის ჭიქა
- ერბო – 1 სუფრის კოვზი
- მარილი და შავი პილპილი – გემოვნების მიხედვით
მომზადების წესი:
- ღორის ნეკნებს სამი მხრიდან მოვაცილოთ ხორცი.
- დავბეგვოთ ისე, რომ მეოთხე მხარეზე ხორცი ძვალს არ მოსცილდეს.
- მივცეთ კატლეტს ფორმა, მოვაყაროთ მარილი და შავი პილპილი, ამოვავლოთ კვერცხში, შემდეგ დანაყილ ორცხობილაში და დავაწყოთ წინასწარ გაცხელებულ ერბოიან ან ღორის ქონმოსხმულ ტაფაზე.
- შევწვათ ორივე მხარეზე და დავაწყოთ დიდ თეფშზე.
- გარნირად გავუკეთოთ კარტოფილის პიურე, შემწვარი კარტოფილი ან მოხარშული და ერბომოსხმული მაკარონი.