ზაფხული საუკეთესოა ვიტამინებით მდიდარი სეზონური ბოსტნეულისთვის. მწვანე ლობიოს კერძები დიდი პოპულარობით სარგებლობს, განსაკუთრებით კარგად შენელებული. დღეს “გასტრონომია” საზაფხულო კერძის შესანიშნავ რეცეპტს შემოგთავაზებთ.
ინგრედიენტები
- 500 გრ მწვანე ლობიო
- 4 ც პომიდორი
- 0,5 ჭ ნიგოზი
- 1 კონა ქინძი
- 1 კონა რეჰანი
- 2 კბ ნიორი
- 2 ც ხახვი
- 1 ჩ.კ. ძირა
- მარილი, შავი პილპილი გემოვნებით
მომზადება
- დაასხით პომიდორს მდუღარე წყალი, გააცილეთ კანი, დაჭერით წვრილად, დადგით ნელ ცეცხლზე. ხარშეთ წამოდუღებიდან 5 წუთის განმავლობაში.
- გაატარეთ ხორცსაკეპ მანქანაში ნიგოზი. დაჭერით წვრილად მწვანილი. დაჭყლიტეთ ნიორი.
- დატეხეთ და მოხარშეთ მარილიან წყალში ლობიო, შემდეგ დაწურეთ.
- დაჭერით წვრილად ხახვი, დაუმატეთ ლობიოს პომიდვრის მასასთან და დანარჩენ ინგრედიენტებთან ერთად.
- დაუმატეთ მარილი, შავი პილპილი და ხარშეთ 10 წუთის განმავლობაში.
გემრიელად მიირთვით!