ამ კერძს მობრაწულა კი ქვია, მაგრამ მისი გემო სუფლესავით ნაზ ღრუბელს ჰგავს. მისი განსაკუთრებულობა – ნაზი კრემის ტექსტურასა და თეთრი შოკოლადის გემოშია. ხაჭო სულაც რომ არ გიყვარდეთ, ეს დესერტი მასზე აზრს შეგაცვლევინებთ.
უმჯობესია, შეარჩიოთ 15%-იანი არაჟანი და ხაჭო. მარცვლოვანი ხაჭო აუცილებლად გაცერით. თუ ყველა ინსტრუქციას მიჰყვებით, შედეგად არაჩვეულებრივ დესერტს მიიღებთ.
ინგრედიენტები
- 250 გრ ხაჭო
- 100 მლ რძე
- 2 ს.კ. მანანის ბურღული
- 2 ს.კ. შაქარი
- 50 გრ თეთრი შოკოლადი
- 1 კვერცხი
მომზადება
- ათქვიფეთ ბლენდერით ხაჭო, ცხიმიანი რძე ან არაჟანი, მანანის ბურღული, შაქარი. დაამატეთ კვერცხი და კვლავ ათქვიფეთ.
- შეურიეთ მასას დაფხვნილი თეთრი შოკოლადი.
- წაუსვით საცხობ ფორმას კარაქი, დაასხით ხაჭოს მასა.
- შედგით 200 გრადუსამდე გახურებულ ღუმელში 30 წუთით.
მზა მობრაწულას შეგიძლიათ წაუსვათ შესქელებული რძე, ასე ძალიან მადისაღმძვრელი გამოვა. გაუზიარეთ რეცეპტი მეგობრებს!