მოხარშული ქათმის სალათი დუნგანსკურად

896

დუნგელების სამზარეულო ნამდვილად საოცარია. ბოსტენული, ხორცი და ბურღულეული საოცრად არის შეხამებული. დუნგელების გოგონები კულინარიას 6-7 წლიდან ეუფლებინ, ამიტომაც იქ არ არსებობს ქალი, რომელმაც არ იცის მომზადება.

ეს საზაფხული გრილი სალათიც ამ კუთხიდან არის. აუცილებლად მოამზადეთ და გასინჯეთ ეს კულინარიული შედევრი!

ინგრედიენტები

  • ქათამი 1კგ
  • ხახვი 200გ
  • წიწაკა ჩილი 0,5 ცალი
  • მწვანე ხახვი 20გ
  • მშრალი ბაზილიკი 1 ჩაის კოვზი
  • ქათმის ბულიონი 50მლ
  • მარილი გემოვნებით
  • პომიდორი 200გ
  • ბულგარული წიწაკა 100გ
  • ქინძი
  • კაკალი ქინძი 1 ჩაის კოვზი
  • მზესუმზირი ზეთი 40მლ
  • ნიორი 3 კბილი
  • შავი დაფქული წიწაკა გემოვნებით

მომზადება

1.მოხარშეთ ქათმის ხორცი მარილიან წყალში. მთავარია ხორცი დარბილდეს.

2.მსხვილად დაჭერით ქათმის ხორცი და მოათავსეთ ღრმა ჯამში.

3.ქინძი, მწვანე ხახვი, ხახვი, პომიდორი და ბულგარული წიწაკა. ნიორი გაასუფთავეთ და წვრილად დაჭერით.

4.ბოსტნეული დაუმატეთ ხორცს. დაუმატეთ სანელებლები: კაკალი ქინძი, მარილი, წიწაკა, ბაზილიკი. სიმწარისთვის დაუმატეთ წიწაკა.

5.გააცხელეთ 40მლ ზეთი ტაფაზე. ცხელი ზეთი მოასხით ბოსტნეულს და ხორცს.

6.ერთმანეთს გადაურიეთ ბოსტნეული და ხორცი. მოასხით ბულიონი.

7.ხორცს სრულად დარბილებისთვის და დამარინადებისთვის სჭირდება 4 საათი.

გემრიელად მიირთვით!