მორთული ტორტი „არაბული ზღაპრები“ შოკოლადის ბისკვიტით და ლიმონის კრემით

446

Gastronomia.ge–ს რედაქცია გიზიარებთ უჩვეულოდ გემრიელი დესერტების რეცეპტებს, რომლებიც ნამდვილად გასინჯული არ გაქვთ. შოკოლადის ტორტი „არაბული ზღაპრები“ საოცარი ტკბილეულია ჰაეროვანი ბისკვიტით, რომელიც ტკბილეულის მოყვარულების გულებს იპყრობს.

ამ დესერტს უნაზესი ლიმონის კრემი განუმეორებელ გემოს და ციტრუსის არომატს ანიჭებს. პრიალა ფონდანტი და ნიგვზის დეკორი ბოლო შტრიხებია, რომლებიც ტორტს ლამაზად რთავს.

როგორ მოვამზადოთ შოკოლადის ტორტი „არაბული ზღაპრები“

პოპულარული საკონდიტრო მაღაზიის მსგავსი ტორტი რომ მოამზადოთ, 24 სმ დიამეტრის ფორმა აიღეთ. მასში ორი ბისკვიტი გამოაცხვეთ, რომელიც ტორტის ბაზა გახდება. აღსანიშნავია, რომ ეს წინასწარ უნდა გააკეთოთ. ბისკვიტი მინიმუმ 3 საათით უნდა გააჩეროთ.

ინგრედიენტები:

  • 600 გ კარაქი
  • მწიკვი მარილი
  • 1 ჩ/კ გამაფხვიერებელი
  • 60 გ კაკაოს ფხვნილი
  • მწიკვი ლიმონი
  • 140 გ მანანის ბურღული
  • ნიგოზი გემოვნებით
  • 570 გ შაქარი
  • 6 კვერცხი
  • 1 ჩ/კ სოდა
  • 240 გ ხორბლის ფქვილი
  • 750 მლ რძე
  • 150 გ შავი შოკოლადი

მომზადების წესი:

1. კვერცხი, 320 გ შაქარი და მარილი აურიეთ. აქაფებამდე ათქვიფეთ.

2. ცალკე თასში კაკაო, გამაფხვიერებელი და სოდა აურიეთ.

3. 300 გ რბილ კარაქს გაცრილი მშრალი ინგრედიენტები დაუმატეთ. ერთგვაროვანი მასის მიღებამდე კარგად აურიეთ.

4. კარაქის მასას თანდათან კვერცხის ნარევი დაუმატეთ და კარგად ათქვიფეთ.

5. საცხობ ფორმას პერგამენტის ქაღალდი დააფინეთ და მზესუმზირის ზეთი წაუსვით. ცომის ნახევარი ფორმაში ჩაასხით და გაათანაბრეთ.

6. 180 გრადუსამდე გახურებულ ღუმელში 30 წუთით აცხვეთ. ცივი ბისკვიტი ფორმიდან ამოიღეთ და 3 საათით გააჩერეთ. ამ დროში მეორე ბისკვიტი გამოაცხვეთ.

7. კრემი მოამზადეთ. რძე სქელძირიან ღრმა ტაფაში ჩაასხით. მანანის ბურღული დაუმატეთ. კარგად აურიეთ და ცეცხლზე დადგით. მომზადებამდე ხარშეთ. 250 გრამი შაქარი დაუმატეთ. სათქვეფით აურიეთ და ქურაზე დადგით.

8. 1 დიდი ლიმონის ცედრა წვრილ სახეხზე გახეხეთ. ციტრუსის წვენი გაწურეთ და ცედრას აურიეთ.

9. ცივ ბისკვიტებს ქუდები მოაჭერით. გვერდზე გადადეთ. თავად ბისკვიტი ორ თანაბარ ნაწილად გაყავით.

10. 300 გ რბილი კარაქი მსუბუქად ათქვიფეთ. ლიმონის წვენი და ცედრა დაუმატეთ. კარგად აურიეთ.

11. მანანის ფაფა კარაქის მასას პატარა ულუფებად დაუმატეთ და აქტიურად აურიეთ.

12. ტორტი ააწყვეთ. თეფშს ცოტა კრემი წაუსვით. ბისკვიტის ფენა დადეთ. კრემი უხვად წაუსვით. კვლავ ბისკვიტის ფენა დაადეთ, მსუბუქად დააჭირეთ. ფენების მორიგეობა გააგრძელეთ.

13. ბისკვიტის ზედა ფენას კრემი არ წაუსვათ. კრემი მხოლოდ ტორტის გვერდებს წაუსვით. ბისკვიტის მოჭრილი ქუდები დააქუცმაცეთ და ნაფშვენი ტორტს მოაყარეთ, თანაბრად გაანაწილეთ.

14. შავი შოკოლადი ორთქლის აბანოზე გაადნეთ. ზედა ბისკვიტი გამდნარი შოკოლადით დაფარეთ.

15. ნიგოზი დააქუცმაცეთ. ტორტს მოაყარეთ. ტორტი კრემის გასამაგრებლად მაცივარში შეინახეთ.

ასეთი ლამაზი და გემრიელი დესერტი დაბადების დღეზე შეგიძლიათ მოამზადოთ. იუბილარს ასეთი დიდებული შოკოლადის ტორტის დანახვა აუცილებლად გაახარებს. გემრიელად მიირთვით!