საახალწლო მენიუ უკვე მოვიფიქრე. გამომცხვარი ღორის ხორცი მთავარი კერძია, ხოლო გარნირი კარტოფილი და სოკო. წასახემსებლები ბევრია: ცივი და ცხელი, ხორციანი, ბოსტნეულის და თევზის. ტკბილი სუფრაში ბოლომდე ვერ გავერკვიე, მაგრამ ამ მანდარინის ტორტის დანახვისას მაშინვე გადავწყვიტე.
არა მხოლოდ გემრიელი, არამედ მორთული სადღესასწაულო დესერტია. შეიძლება ითქვას, რომ სეზონურია, რადგან ეს ციტრუსი მხოლოდ ზამთარში იყიდება. მანდარინის ტორტი მარტივად მზადდება. ღუმელი არ სჭირდება. ცომის მოზელა, კრემის და რთული დეკორის გაკეთება არ მოგიწევთ. ყველაფერი მარტივია.
როგორ მოვამზადოთ მორთული მანდარინის ტორტი ცხობის გარეშე
ამ ტორტისთვის მჟავე ციტრუსიც შეგიძლიათ გამოიყენოთ. დესერტის გაფუჭებაზე არ იდარდოთ. მანდარინის სიმჟავე ორცხობილის ძირს და ზომიერად ტკბილ კრემს იდეალურად უხდება.
ინგრედიენტები:
- 180 გ ორცხობილა
- 70 გ კარაქი
- 15 გ ჟელატინი
- 50 გ შაქარი
- 500 მლ იოგურტი
- 3 მანდარინი
- 30 მლ ლიმონის წვენი
- 250 მლ წყალი
- 200 გ მდნარი ყველი
- 100 მლ ნაღები
მომზადების წესი:
1. ორცხობილა დაფშვენით. გამდნარი კარაქი აურიეთ. ცომი პერგამენტდაფარებული საცხობი ფორმის ძირში მოათავსეთ და ჩატკეპნეთ.
2. ნახევარ ჟელატინს 100 მლ ცხელი წყალი დაასხით და აურიეთ.
3. ყველი და ნაღები ძლივს შესამჩნევი ქაფის მიღებამდე ათქვიფეთ. ნარევს იოგურტი და 50 მლ ჟელატინის ნარევი დაუმატეთ. ერთგვაროვანი მასის მიღებამდე აურიეთ.
4. კრემი ორცხობილას დაასხით. ზემოდან მანდარინის ნაჭრები დააწყვეთ. ფორმაში მაცივარში გამაგრებამდე შეინახეთ.
5. 150 მლ წყალი, შაქარი, ლიმონის წვენი და დარჩენილი ჟელატინის ნარევი გააცხელეთ. მიღებული მასა მანდარინს დაასხით და ტორტი მაცივარში გამაგრებამდე შეინახეთ.
მანდარინის ტორტს ფქვილი, კვერცხი და შესქელებული რძე არ სჭირდება. მის მომზადებაზე 20-30 წუთს დახარჯავთ. მაცივრიდან დესერტის გამოღება არ იჩქაროთ: გამაგრება აცადეთ. დესერტი წინასწარ მოამზადეთ, რომ საჭირო დროს სტუმრებთან სუფრაზე გაიტანოთ.