გარგარი მდიდარია კაროტინით და ვიტამინით. მიიღეთ ვიტამინები ამ უგემრიელეს ღვეზელთან ერთად. თუ გარგარის სეზონი გასულია, შეგიძლიათ ჯემით ჩაანაცვლოთ.
ინგრედიენტები:
ფირფიტა
- 2 ჭიქა ფქვილი
- 3 სუფრის კოვზი შაქარი
- 2/3 ჭიქა ცივი, კუბებად დაჭრილი კარაქი
- 3 სუფრის კოვზი ცივი წყალი
გარგარის გულსართი
- 750 გ გარგარი, კურკაგამოცლილი და დაჭრილი
- 1/4 ჭიქა შაქრის ფხვნილი
- 2 სუფრის კოვზი დანაყილი ნუში
- 4 სუფრის კოვზი ფორთოხლის ჯემი ან მარმელადი
- 1 მოზრდილი კვერცხის გული
- 1 სუფრის კოვზი რძე
- 2 სუფრის კოვზი თხლად დათლილი ნუში
- 3 სუფრის კოვზი არარაფინირებული შაქრის ფხვნილი
მომზადების წესი:
- ფირფიტა: მოზრდილ ჯამში შეურიეთ შაქრის ფხვნილი და ფქვილი. კარაქი ცომის საზელ ბლენდერში ისე დაკეპეთ, რომ ფხვიერი მასა მიიღოთ. ცომს მრგვალი ფორმა მიეცით და ცელოფანში შეფუთეთ. 30 წუთით მაცივარში შედგით.
- ელექტროღუმელი 200 გრადუსამდე გაახურეთ (აირღუმელი დააყენეთ ნიშნულზე – 6). 28 სმ-იან ფორმას ცოტაოდენი კარაქი წაუსვით.
- სამუშაო ზედაპირს ფქვილი მოაბნიეთ და ზედ ცომი გააბრტყელეთ 5 მმ-ის სისქესა და 50 სმ დიამეტრზე.
- ცომი საგნილველაზე დაახვიეთ და ფორმაში ისე მოათავსეთ, რომ კიდეები ფორმიდან გადმოვიდეს.
- გულსართი. გარგარი, შაქრის ფხვნილი დაფქვილი ნუში და ფორთოხლის ჯემი საშუალო ზომის ჯამში ჩაყარეთ და კარგად შეურიეთ.
- გულსართი კოვზით ჩადეთ ცომის შუაგულში. ცომი ისე გადმოკეცეთ, რომ გულსართი ნაწილობრივ დაფაროს და კუთხეები შეუკარით.
- პატარა ჯამში კვერცხის გულები და რძე ათქვიფეთ, და ბისკვიტს გადაუსვით. მოაყარეთ ნუში და მსხვილი (არარაფინირებული) შაქრის ფხვნილი.
- გამოაცხვეთ 35-40 წუთის განმავლობაში, იქამდე ვიდრე ფირფიტა ოქროსფერ – მოყავისფრო გახდება და გულსართიც მზად იქნება.
- სუფრასთან თბილი ან ოთახის ტემპერატურამდე გაგრილებული მიიტანეთ.