ამ მოშუშულ ბლინებს შევარქვი „გამარჯობა 80-იანებიდან“. დედა მეორე დღეს დარჩენილ ბლინებს ასე გვიმზადებდა მე და ჩემს დას. როგორი გემრიელი იყო: უნაზესი კონვერტები გამოხატული კარაქის არომატით თითქოს პირში დნებოდა. არ სჭირდება არანაირი დანამატი, როგორიცაა მურაბა ან შესქელებული რძე, ისედაც ნოყიერი და თვითკმარია.
კარგია, რომ რძით და კარაქით გაჟღენთილ ბლინებს მსუბუქად შემწვარი ქერქი ამშვენებს. ჩემი შვილები ასეთი დესერტით აღფრთოვანებულნი არიან, ყოველ მეორე დღეს მომზადებას მთხოვენ. ჩაიზე, კომპოტზე ან კაკაოზე მისაყოლებლად ყოველთვის შესაფერისია. რამდენიც არ უნდა მოვამზადო, ვანილის დესერტი მაშინვე ქრება. რა უნდა ვთქვა, ნამდვილად უნიკალური რეცეპტია!
მოშუშული ბლინები მდუღარე რძეში: მომზადების ნიუანსები
როგორც კი ცომს მოამზადებთ, პარკი დააფარეთ და 10-15 წუთი გააჩერეთ. ასე წებოვანა დასტაბილურდება და ბლინები შეწვისას არ დაიხევა. პროდუქტების მითითებული რაოდენობიდან დაახლოებით 25 ბლინი გამოვა, თითოეული 18 სმ დიამეტრის. კვერცხი C1 კატეგორიის აიღეთ. ყველა პროდუქტისთვის გამოიყენეთ ერთი და იგივე ჭიქა, ასე პროპორციებში შეცდომას არ დაუშვებთ.
ინგრედიენტები:
- 225 გ ხორბლის ფქვილი
- 250 მლ წყალი
- 3 ს/კ მზესუმზირის ზეთი
- 3 გ მარილი
- 750 მლ რძე
- 3 კვერცხი
- 3 ს/კ შაქარი
- 50 გ კარაქი
მომზადების წესი:
1. 3 კვერცხი ღრმა თასში ჩატეხეთ (სასურველია, ოთახის ტემპერატურის იყოს). მარილი, შაქარი და მწიკვი ვანილი დაუმატეთ. ყველა ინგრედიენტს ერთგვაროვანი მასის მიღებამდე აურიეთ.
2. ჭიქა თბილი რძე ჩაასხით და თანდათან ფქვილი დაუმატეთ. კურკუტების გახსნამდე სათქვეფით აურიეთ.
3. კიდევ ერთი ჭიქა რძე დაუმატეთ, მდუღარე წყალი და რაფინირებული მცენარეული ზეთი დაუმატეთ. კარგად აურიეთ.
4. პირველი ბლინის გამოცხობამდე ტაფას ზეთი წაუსვით, შემდეგ წასმა აღარ სჭირდება. ძლიერი ცეცხლი ჩართეთ.
5. ცომს აურიეთ, თხელი კონსისტენციის უნდა იყოს. ჩამჩით ცომი ტაფაზე დაასხით და მის ძირზე თანაბრად გაანაწილეთ.
6. ბლინები თეფშზე გადაიტანეთ და რძიანი ნამზადის მომზადება დაიწყეთ. ცხელ ტაფაზე 200 მლ რძე დაასხით და მასში 50 გ კარაქი გაადნეთ. მასა ადუღებამდე მიიყვანეთ.
7. მზა ბლინების ნახევარი ტაფაზე ერთმანეთზე დადებული ჩადეთ. თავსახური დაახურეთ და დაახლოებით 7 წუთი მოშუშეთ. ბოლოს რძის და კარაქის ნარევი თითქმის მთლიანად აორთქლდება.
8. თითოეული ბლინიდან სამკუთხედი კონვერტი გააკეთეთ და მორიგეობით ბრტყელ თეფშზე დააწყვეთ. სუფრაზე გაიტანეთ!
ბლინებს, რომლებიც ზემოთ იდო, კიდეები სველი ექნება, ხოლო შუა ნაწილი მშრალი. მათ, რომელიც ქვემოთ იყო, უფრო სველი კონსისტენცია ექნება. ასეთი კერძი წვნიანი და ნაჯერი ტკბილეულის მოყვარულებს ნამდვილად მოეწონებათ.