მართმადიდებელ ქალთა ფორუმზე შემხვდა საოცარი ნამცხვრის რეცეპტი, რომელიც მზადდება კვერცხის, რძის და კარაქის გარეშე

699

მოგესალმებით, ჩვენო ძვირფასო მკითხველო. გთავაზობთ ერთად მივიღოთ ექსპერიმენტში მონაწილეობა და შევქმნათ, რაიმე ძალიან გემრიელი. მაგალითად, სამარხვო ნამცხვარი.

ამ ნამცხვარ ჩვენ კვერცხის, რძეის და კარაქის გარეშე მოვამზადებთ. ძალიან მაინტერესებს რა შედეგს მივიღებთ.

საჭირო ინგრედიენტებს თქვენ აუცილებლად მოძებნით სამზარეულოში. მოდით დავიწყოთ!

ინგრედიენტები

  • 2 ფორთოხალი
  • 75გ ყაყაჩო
  • 1 ჭიქა მანანის ბურღული
  • 1 ჭიქა ფქვილი
  • 0,5 ჭიქა შაქარი
  • 1 ჩაის კოვზი სოდა

 

  • 30გ სიმინდის სახამებელი
  • 10გ ვანილი
  • 100მლ მცენარეული ზეთი

მომზადება

1.ყაყაჩო ჩაყარეთ ქვაბში, მოასხით ცხელი წყალი და დაელოდეთ 5 წუთი. 2 ფორთოხალს მოაშორეთ ცედრა, ფრთხილად (არ უნდა გაყვეს თეთრი ნაწილი). გამოწურეთ ფორთოხალი. ამ წვენის დახმარებით ცომი გამოვა საოცრად არომატული.

2.ყაყაჩოსგან გადაასხით წყალი და დაუმატეთ შაქარი. ყაყაჩო ძალიან კარგად უნდა დანაყოთ. თითოეულმა მარცვალმა უნდა გაიაროს ეს პროცედურა.

3.დიდ ჯამში მოათავსეთ ფქვილი, სახამებელი, მანანის ბურღული და სოდა. არ დაგავიწყდეთ ვანილი და ფორთოხლის ცედრა. კარგად მოურიეთ მასას და დაუმატეთ დაფქული ყაყაჩო. ისევ მოურიეთ. ჩაასხით ფორთოხლის წვენი და რაფინირებული მცენარეული ზეთი (ამასობაში არ შეაჩეროთ თქვეფის პროცესი). არ შეგეშინდეთ თუ მასა თხელი გამოვა. საცხობ ფორმაში ჩააფინეთ პერგამენტი. ჩაასხით ცომი, გამოაცხეთ 180 გრადსზე 50 წუთი.

4.როცა ნამცხვარი გაგრილდება, აიღეთ დარჩენილი ფორთოხლის წვენი და საკონდიტრო ფუნჯი. ნამცხვარს წაუსვით წვენი ფუნჯის დახმარებით. ეს გააუმჯობესებს მის გემოს. დასატკბობად შეგიძლიათ მოაყაროთ შაქრის ფხვნილი.

აი ასეთი ნამცხვარი გამოგვივიდა. სულაც არ არის საჭირო რთული ინგრედიენტები გემრიელი დესერტის მოსამზადებლად.

გემრიელად მიირთვით!