იმ მაღალსართულიანი შენობის პირველ სართულზე, სადაც ვცხოვრობ, საცხობია. ყოველ დილით სამსახურში წასვლამდე საცხობში ორცხობილებს ვყიდულობ. თანამშრომლებს ჩაიზე ტკბილეულის მიყოლება გვიყვარს. ბოლოს ნიგვზიანი ნაზუქი ვიყიდე და ნამდვილი აჟიოტაჟი მოახდინა.
არომატული ტკბილეული პირდაპირ პირში დნება. ჩაისთან ერთად კიდევ უფრო გემრიელია. დასვენების დღეებში სახლში გამოვაცხვე. პირველივე ცდაზე გამომივიდა და ოჯახის წევრებს მაშინვე შეუყვარდათ.
როგორ მოვამზადოთ ნიგვზიანი ნაზუქი
ნაზუქს საფუარის ცომით და შაქრის გარეშე ვამზადებ. ჰაეროვანი, რბილი და გემრიელი გამოდის. ცომი ტკბილი არაა, ამიტომ შიგთავსში შაქარს უხვად ვამატებ. 200 გრამი შაქარი საკმარისია, მაგრამ თავად შეგიძლიათ დაარეგულიროთ. გირჩევთ, ქიშმიში წინასწარ დაორთქლოთ.
ინგრედიენტები:
- 670 გ ხორბლის ფქვილი
- 360 გ კარაქი
- 150 გ არაჟანი
- 6 გ მშრალი საფუარი
- 160 გ ნიგოზი
- 100 გ ქიშმიში
- 200 გ შაქარი
- 15 გ ვანილი
- 1 კვერცხი
მომზადების წესი:
1. საფუარის ცომი მოამზადეთ. 420 გ ფქვილს მშრალი საფუარი სათქვეფით აურიეთ. 230 გ გამდნარი კარაქი და არაჟანი დაუმატეთ და აურიეთ.
2. მასა სამუშაო ზედაპირზე გადაიტანეთ. რბილი და ერთგვაროვანი ცომი მოზილეთ. პარკში ჩადეთ და 1 საათით მაცივარში შეინახეთ. შიგთავსის მომზადება დაიწყეთ.
3. ნიგოზი წვრილად დაჭერით. დარჩენილი ფქვილი, ვანილი და შაქარი აურიეთ. რბილი კარაქი დაუმატეთ და ხელით აურიეთ.
4. მზა ფქვილის ნაფშვენს ნიგოზი და ქიშმიში აურიეთ. გრილი ცომი შუაზე გაყავით. ნახევარი ცომი 35×35 სმ ფირფიტად გააბრტყელეთ. კუთხეები გაასწორეთ, ზედმეტი ნაწილი მოაჭერით. ზედაპირს კვერცხის ცილა წაუსვით.
5. შიგთავსიც შუაზე გაყავით. ნახევარი გაბრტყელებულ ცომს დაუმატეთ და მთელ ზედაპირზე გადაანაწილეთ. რულეტი დაახვიეთ და დაჭერით. პერგამენტ დაფარებულ საცხობ ფორმაზე გადაიტანეთ.
6. საფუარის ნაწარმი 20 წუთით გააჩერეთ. ახლა კვერცხის გული წაუსვით. 200 გრადუსამდე გახურებულ ღუმელში 30 წუთით აცხვეთ.
გემრიელი ნაზუქი ჩაიზე მისაყოლებლად მზადაა. სუფრაზე თბილი ნაზუქი გაიტანეთ, ზემოდან შაქრის ფხვნილი მოაყარეთ. რამდენიმე დღე რბილი რჩება. გირჩევთ, მოამზადოთ!