ლაჰმაჯუნი არაბული ღვეზელია, რომელიც ძლიერ წააგავს პიცას. იგი შეგიძლიათ სალათის ფოთლებთან ერთად გადაახვიოთ და ისე მიირთვათ.
ინგრედიენტები:
ცომი:
- 1 კგ ფქვილი
- 3 კვერცხის გული
- 400 მლ რძე
- 100 მლ წყალი
- 100 გ კარაქი
- 30 მლ ზეთი
- 1 ჩ.კ. მარილი
- 2 ჩ.კ. მშრალი საფუარი
გულსართი:
- 1 კგ ფარში
- 1 ცალი ხახვი
- 1 ჩ.კ. მარილი
- 1 კონა ოხრახუში
- 100 გ კარაქი
- 2 ცალი გაფცქვნილი პამიდორი
- 2 ჩ.კ. პაპრიკა
- ცოტა ცხარე წიწაკა
მომზადების წესი:
- ცომი: ჯამში ჩაასხით თბილი რძე და დაუმატეთ წყალი.
- რძისა და წყლის ნარევში ჩაყარეთ საფუარი და კარგად გახსენით.
- გაადნეთ კარაქი ოღონდ არ აადუღოთ. რძეში გახსნილ საფუარს დაუმატეთ მარილი და გამდნარი კარაქი.
- გააცალკევეთ კვერცხის ცილა და გული, ცომს შეურიეთ კვერცხის გულები და სათქვეფლით კარგად აურიეთ.
- დააყარეთ გაცრილი ფქვილი და მოზილეთ ცომი. მოათავსეთ თასში, გადააფარეთ
- როცა ცომი აფუვდება, ჩაზილეთ ზეთიანი ხელებით, კვლავ გადააფარეთ ტილო და დადგით ასაფუებლად.
- ღუმელი გაახურეთ 250 გრადუსზე.
- გულსართი: ცხიმში მოშუშეთ ხახვი, დაუმატეთ ფარში, დაჭრილი პამიდორი და სანელებლები.
- ცომი დაყავით 300-გრამიან გუნდებად და მრგვალად გააბრტყელეთ.
- მოათავსეთ თუნუქის ფურცელზე და ზედ გაანაწილეთ ფარში.
- შედგით გახურებულ ღუმელში და 20 წუთის განმავლობაში აცხვეთ.
- გემრიელად მიირთვით!
ულუფა: 4 ცალი
მომზადება: 30 წთ + დრო ცომის ასაფუებლად
გამოცხობა: 20 წთ