კონსერვირებული ბულგარული წიწაკა, რომელიც მთელი ზამთარი სტერილიზაციის გარეშე ძლებს

1631

ჩემი აზრით ეს ნადვილად საუკეთესო რეცეპტის სტატუსს იმსახურებს. წიწაკა გამოდის საოცრად არომატული, გემრიელი, ხოლო თაფლის და წიწაკის დამატების შემდეგ კი უნიკალური.

ინგრედიენტები 3ც ქილა, 0,5 ლ ქილაზე

  • ტკბილი წიწაკა 1კგ
  • ნიორი წყალი 6 კბილი
  • თაფლი 3 სუფრის კოვზი
  • წყალი 750მლ
  • მცენარეული ზეთი 40მლ
  • მარილი 1,5 ჩაის კოვზი
  • ძმარი 9%
  • დაფნის ფოთოლი 3 ცალი
  • პაპრიკა 2/3 ჩაის კოვზი

მომზადება

  1. შეამოწმეთ წიწაკა, მოაშორეთ ზედმეტი ნაწილები და დაჭერით.
  2. გაასტერილეთ ქილები და მოათავსეთ წიწაკა.
  3. დაჭერით ნიორი და მოათავსეთ ქილაში.
  4. დაასხით ცხელი წყალი, დააფარეთ თავსაფარი და დაელოდეთ 5 წუთი.
  5. გადაასხით წყალი, შეურიეთ თაფლი, მარილი, რძე, ძმარი, ზეთი და წამოადუღეთ. მოხარშეთ რამდენიმე წუთი, დაუმატეთ სანელებელი. ჩაასხით მარინადი ქილებში.
  6. დააფარეთ თავსახური და დაელოდეთ გაგრილებას.

გემრიელად მიირთვით!