ჩემი აზრით ეს ნადვილად საუკეთესო რეცეპტის სტატუსს იმსახურებს. წიწაკა გამოდის საოცრად არომატული, გემრიელი, ხოლო თაფლის და წიწაკის დამატების შემდეგ კი უნიკალური.
ინგრედიენტები 3ც ქილა, 0,5 ლ ქილაზე
- ტკბილი წიწაკა 1კგ
- ნიორი წყალი 6 კბილი
- თაფლი 3 სუფრის კოვზი
- წყალი 750მლ
- მცენარეული ზეთი 40მლ
- მარილი 1,5 ჩაის კოვზი
- ძმარი 9%
- დაფნის ფოთოლი 3 ცალი
- პაპრიკა 2/3 ჩაის კოვზი
მომზადება
- შეამოწმეთ წიწაკა, მოაშორეთ ზედმეტი ნაწილები და დაჭერით.
- გაასტერილეთ ქილები და მოათავსეთ წიწაკა.
- დაჭერით ნიორი და მოათავსეთ ქილაში.
- დაასხით ცხელი წყალი, დააფარეთ თავსაფარი და დაელოდეთ 5 წუთი.
- გადაასხით წყალი, შეურიეთ თაფლი, მარილი, რძე, ძმარი, ზეთი და წამოადუღეთ. მოხარშეთ რამდენიმე წუთი, დაუმატეთ სანელებელი. ჩაასხით მარინადი ქილებში.
- დააფარეთ თავსახური და დაელოდეთ გაგრილებას.
გემრიელად მიირთვით!