კლასიკურად დამწნილებული კომბოსტო

827

დღეს მე კომბოსტოს დამწნილებას გასწავლით ბებიის რეცეპტის მიხედვით.

ამ რეცეპტით მომზადებლი კომბოსტი გამოდის ძალიან ხრაშუნა და გემრიელი. ეს კერძი ძალიან სასარგებლოა ჯანმრთელობისთვის.

ინგრედიენტები

  • 2-3კგ კომბოსტო
  • 1 სტაფილო
  • 1 სუფრის კოვზი მარილი
  • სუფრის კოვზი თაფლი

აიღეთ კომბოსტო, დაახლოებით 1კგ.

დაჭერით წვრილად და გადაიტანეთ ღრმა ჯამში.

გახეხეთ სტაფილო ძალიან წვრილად. დაუმატეთ კომბოსტოს და მოურიეთ ხელით.

დასამწნილებლად გამოიყენეთ 3ლ ქილა. ამ დოზისთვის დაგჭირდებათ 1 სუფრის კოვზი მარილი.

ფენა-ფენად მოათასვეთ ქილაში კომბოსტო და მარილი.

დაასვენეთ 12 საათი ოთახის ტემპერატურაზე. ქილას არ დააფაროთ თავსაფარი, კომბოსტოს სჭირდება ჟანგბადი. თუ კომბოსტო ცოტა სითხეს გამოყოფს, მაშინ დაასხით დამატებით წყალი, ადუღბული და ოთახის ტემპერატურამდე გაგრილებული. დაუმატეთ თაფლი გემოვნბეით.

გემრიელად მიირთვით!