კეფირზე მომზადებული ფუნთუშები ბრინზით

556

ამ ცხობილასთვის ცომის მომზადება უმარტივესია. იმის მიუხედავად, რომ ცომი უასაფუარო, სოდის დახმარებით ის უფაფუკესი გამოდის. გულსართის მომზადებაც ერთი ხელის მოსმით შეიძლება.

ამ ცხობილას პურის ჩანაცვლებაც კი შეუძლია.

ინგრედიენტები

  • კეფირი 200მლ
  • ხორბლის ფქვილი 260გ
  • მარილი 0,5 ჩაის კოვზი
  • სოდა 0,5 ჩაის კოვზი
  • ხაჭო 300გ
  • ბრინზა 200გ
  • კვერცხი 2 ცალი
  • ოხრახუში
  • მწვანე ხახვი
  • კარაქი 20გ

მომზადება

1.ოთახის ტემპერატურის კეფირი ჩაასხით ჯამში. დაუმატეთ მარილი და სოდა. დაასვენეთ 10-15 წუთი.

2.ამასობაში ჩანგლით დაჭყლიტეთ ბრინზა, ხაჭო, კვერცხი, მწვანილი და ხახვი.

3.კეფირს დაუმატეთ გაცრილი ფქვილი და მოზილეთ ცომი. დააფართ პაკეტი და დაელოდეთ 15 წუთი.

4.ცომი გაყავით 8 ნაწილად. თითოეული გააბრტყელეთ მრგვლად. ცენტრში მოათავსეთ გულსართი და ტომარასავიტ შეაერთეთ. მსუბუქად გააბრტყელეთ ორივე მხრიდან.

5.შეწვით ზეთის გარეშე ტაფაზე ერთი მხირიდან 3 წუთი (უთავსაფროდ), ხოლო შემდეგ გადმოაბრუნედ და შეწვით ისევ 3 წუთი (თავსაფრიანად).

6.წაუსვით კარაქი.

გემრიელად მიირთვით!