ყველა დიასახლისი დროდადრო ინტერესდება, რით გამოკვებოს ოჯახი დღეს. მოფიქრებაზე ზოგჯერ უფრო მეტი ძალა იხარჯება, ვიდრე მომზადებაზე. უნდა მოიფიქროთ, დაგეგმოთ, შემდეგ პროდუქტები შეიძინოთ. Gastronomia.ge–ს რედაქცია გიამბობთ, როგორ მოამზადოთ ზარმაცი პელმენი ფარშით. ეს სწორედ ისაა, რასაც ეძებთ. ამ იაფი კერძით მთელი ოჯახი გემრიელად დანაყრდება.
ინგრედიენტები:
- 3 სტაფილო
- 3 ხახვი
- 250 მლ წყალი
- 500 გ ფქვილი
- 200 გ ფარში
- მარილი და წიწაკა გემოვნებით
მომზადების წესი:
1. თუ სიტყვა პელმენმა შეგაშინათ, დასკვნების გამოტანა არ იჩქაროთ. ნამდვილად ზარმაცული ვარიანტია. ცომი უმარტივესი. მხოლოდ წყალი, მარილი და ფქვილი დაგჭირდებათ. მარილი წყალს აურიეთ, ცოტა ფქვილი დაუმატეთ და ცომი მოზილეთ. სხვა არაფერია საჭირო. ცომი კარგად მოზილეთ და 10 წუთით პარკის ქვეშ გააჩერეთ.
2. სტაფილო გახეხეთ, ხახვი დააქუცმაცეთ. ბოსტნეული ტაფაზე მომზადებამდე მოშუშეთ. ფარშს მარილი და წიწაკა დაუმატეთ. სუფრის კოვზი წყალი დაუმატეთ და აურიეთ. წყალი მანამ დაუმატეთ, სანამ ფარში ერთგვაროვანი არ გახდება. ცომს კარგად უნდა წაესვას. ზუსტად 50 მლ წყალი დაგჭირდებათ.
3. ცომი 4 ნაწილად დაყავით. თითოეულ თხლად გააბრტყელეთ. ფარში ცომს თხელ ფენად წაუსვით, გვერდებზე 1 სმ ცარიელი დატოვეთ. ახლა ცომი რულეტივით დაახვიეთ და შემდეგ პატარა ნაჭრებად დაჭერით.
4. პელმენი უფარშოდ მოამზადეთ. ცომის ერთ ნაწილს ფარშის ნაცვლად 2–3 სუფრის კოვზი შემწვარი ბოსტნეული დაუმატეთ. იგივე პროცედურა გაიმეორეთ.
5. პელმენები მოამზადეთ. დარჩენილ ბოსტნეულს ცოტა წყალი დაუმატეთ და საშუალო ცეცხლზე დადგით. პელმენი დაუმატეთ, თავსახური დაახურეთ და მომზადებამდე ჩაშუშეთ.
მომზადების პროცესი ძალიან მარტივია. ნახევარ საათში ნოყიერი ვახშამი მზად იქნება.