კარტოფილის მობრაწულა კომბოსტოს შიგთავსით

620

90-იანი წლების შიმშილობამ ჩვენს ოჯახს გვერდი არ აუარა. დედის წვნიანი ბულიონის კუბებით და შვრიის კატლეტები საშინელი სიზმარივით მახსენდება. თუმცა 90-იანების ზოგიერთი კერძი დღესაც აქტუალურია. მაგალითად, კარტოფილის მობრაწულა კომბოსტოთი ფინანსურ ხარჯს არ მოითხოვს, მაგრამ გემრიელია!

შიგთავსში გრამი ხორცი არაა, მაგრამ გემოთი ამას ვერ იტყვით. ყველაფერი წვნიანი პომიდვრის პასტის წყალობით. ბიუჯეტური კარტოფილის მობრაწულა სამ ეტაპად მზადდება.

ნოყიერი კარტოფილის მობრაწულა კომბოსტოთი და როგორ მოვამზადოთ ღუმელში

ამ კერძისთვის დაგჭირდებათ დიდი კომბოსტო, თუნდაც ძველი. განსაკუთრებული ტექნიკით დააქუცმაცეთ: ჯერ წრეებად დაჭერით, შემდეგ სიგრძეზე და ირიბად. ზამთარში სოუსი პომიდვრის პასტით მოამზადეთ, ხოლო ზაფხულში ახალი პომიდვრით. ასე უფრო გემრიელია!

ინგრედიენტები:

  • 0,5 კგ თეთრი კომბოსტო
  • 1 ხახვი
  • 1 სტაფილო
  • 3 ს/კ პომიდვრის პასტა
  • 2 ჩ/კ მარილი
  • 2 ჩ/კ შაქარი
  • 3 კარტოფილი
  • 2 წითელი ხახვი
  • 2 კბილი ნიორი
  • 1 ჭიქა რძე
  • დაფქული შავი წიწაკა გემოვნებით
  • იტალიური სანელებლები გემოვნებით

მომზადების წესი:

1. კომბოსტო საშუალო კვადრატებად დაჭერით. ხახვი პატარა კუბებად დაჭერით, სტაფილო მსხვილ სახეხზე გახეხეთ. კარტოფილი გათალეთ და ნაჭრებად დაჭერით.

2. ხახვი და სტაფილო რბილად შეწვით. შემდეგ კომბოსტო დაუმატეთ და 5 წუთით თუშეთ. ამ დროში კარტოფილი მარილიან წყალში მომზადებამდე ხარშეთ.

3. მზა კარტოფილს რძე დაუმატეთ. პიურე გააკეთეთ. დაქუცმაცებული ნიორი დაუმატეთ და აურიეთ. წითელი ხახვი კარგად დააბლენდერეთ.

4. 1 ჩ/კ მარილი, შაქარი, წიწაკა, იტალიური სანელებლები და პომიდვრის პასტა დაუმატეთ და აურიეთ. სოუსი ბოსტნეულს დაუმატეთ. თუშეთ, სანამ სითხე არ აორთქლდება.

5. ბოსტნეულის შიგთავსი ფორმაში გადაიტანეთ და გაათანაბრეთ. ზემოდან კარტოფილის პიურე დაუმატეთ. 200 გრადუსამდე გახურებულ ღუმელში 20 წუთით აცხვეთ.

გემრიელად მიირთვით!