კარტოფილი ყველით ტაფაზე
სანამ რეცეპტს გაგიზიარებთ მინდა რჩევები მოგცეთ. თუ მიყვებით ამ ინსტრუქციებს, ძალიან ხრაშუნა კარტოფილის მომზადებას მარტივად შეძლებთ.
- უმჯობესია გამოიყენოთ მეტი სახამებლის შემცველი კარტოფილი.
- გარეცხილი კარტოფილი შეწვამდე უნდა გააშროთ.
- ზეთში მაშინ უნდა მოათავსოთ, როცა ზეთი კარგად გაზხელდება.
- კარტოფილს მზადების ბოლოს მოაყარეთ მარილი.
ინგრედიენტები
1.გაასუფთავეთ და დაჭერით კარტოფილი კუბიკებად.
2.კუბიკებად დაჭრილი კარტოფილი გააშრეთ. გააცხელეთ ზეთი. უმჯობესია გამოიყენოთ რაფინირებული, ის ნაკლებ ცუდ ნივთიერებას გამოყოფს წვისას.
კარგად ცხელ ტაფაზე მოათავსეთ კარტოფილი. შეწვით მაღალ ცეცხლზე თავსაფრის გარეშე.
3.მოაყარეთ მარილი, წიწაკა, პაპრიკა, მშრალი ნიორი, ბაზილიკი.
4.კარტოფილი გადაიტანეთ საცხობ ფორმაში, ზემოდან მოაყარეთ გახეხილი პარმეზანი. სურვილისამებრ შეგიძლიათ მოაყაროთ მწვანილი.
გემრიელად მიირთვით!