ისპანახის ფხალს საპატიო ადგილი უკავია მდიდარ ქართულ სამზარეულოში. დღეს “გასტრონომია” შემოგთავაზებთ ამ შესანიშნავი კერძის მარტივ რეცეპტს.
ინგრედიენტები
- 500 გრ ისპანახი
- 0,5 ჭ ბროწეულის მარცვალი
- 0,5 ჭ ბროწეულის წვენი
- 1 ც ხახვი
- 2 კბ ნიორი
- 1 ჭ ნიგოზი
- 1 ც ცხარე წიწაკა
- 0,5 კონა ქინძი
- 1 კონა ოხრახუში
- სუნელები, მარილი გემოვნებით
მომზადება
- გაარჩიეთ და გარეცხეთ ისპანახი, მოათავსეთ ქვაბში, დაასხით 1 ჭ მდუღარე წყალი, მოათავსეთ ქინძი და ხარშეთ 15 წუთის განმავლობაში.
- შემდეგ დაწურეთ, გააცივეთ და დაჭერით.
- დაჭერით წვრილად ხახვი და ოხრახუში.
- დანაყეთ ნიგოზი, ნიორი, წიწაკა და მარილი. გახსენით მასა ბროწეულის წვენში.
- მიღებული მასა შეურიეთ ისპანახს, შექმენით ბურთულები, დაალაგეთ თეფშზე და მოაყარეთ ბროწეულის მარცვლები.
მოამზადეთ სიამოვნებით და გაუზიარეთ რეცეპტი მეგორბებს!