თქვენ აუცილებლად უნდა მოამზადოთ ოლადები ამ მეთოდით! ოქროს რეცეპტი.

881

მთავარია – აირჩიოთ საუკეთესო ტაფა, რომელზეც გამოაცხობთ ოლადებს. უმჯობესია მოამზადოთ ზეთის გარეშე: სწორედ ამ მეთოდით მზადდება ამერიკული ფენქეიქები.

მე ფენქეიქებს მივირთმევ საუზმეზე თაფლთან, შოკოლადთან, ხილის სიროპთან ან არაჟანთან ერთად. თუ მოაყრით შაქრის ფხვნილს და მოასხამთ გამღვალ კარაქს, მაშინ საოცრებას მიიღებთ.

ინგრედიენტები

  • 5 კვერცხი
  • 60გ ფქვილი
  • 70გ შაქარი
  • 2გ გამაფხვიერებელი
  • 1 ჩაის კოვზი ვანილის ექსტრაქტი
  • მწიკვი მარილი

მომზადება

1.კვერცხის 5 გულს დაუმატეთ 40გ შაქარი, მარილი, გამაფხვიერებელი და ვანილის ექსტრაქტი. ასევე მოაყარეთ ფქვილი.

2.ათქვიფეთ 4 ცილა 30გ შაქართან. ათქვიფეთ.

3.ერთმანეთს დაუმატეთ კვერცხის ცილის და გულის მასა.

4.გაახურეთ ტაფა. მოათავსეთ ცომი ტაფაზე, დააფარეთ თავსაფარი 2 წუთით.

5.ახადეთ თავსაფარი, დაუმატეთ კიდევ ცოტა ცომი, გადმოაბრუნეთ და მოამზადეთ.

6.უმჯობესია ასეთი ოლადები მოამზადოთ საფუარის გარეშე მშრალ ტაფაზე. თუ თქვენი ტაფა იკრავს, მაშინ ძალიან ცოტა რაოდენობით მოასხით მცენარეული ზეთი. ამ შემთხევაში მზა ოლადები გადაიტანეთ ქაღალდის ხელსახოცზე, რათა მოშორდეს ზედმეტი ცხიმი.

7.გემრიელად მიირთვით!