Gastronomia.ge-ს რედაქცია გთავაზობთ ტოლმის ზარმაცული მეთოდით მომზადების ახალ რეცეპტს, რომლითაც წარმოუდგენლად გემრიელი გამოდის.
რეცეპტის ორიგინალობა იმაში მდგომარეობს, რომ თითოეული ტოლმა ბეკონში უნდა გაახვიოთ. ასე კერძის გემო და არომატი უმჯობესდება, რადგან ნაყიდ ფარშს იყენებთ და არა საკუთარი ხელით მომზადებულს.
ინგრედიენტები:
- 500 გრ ფარში
- ¼ ჩანგალი ახალი კომბოსტო
- 1 შეფუთვა ბეკონი
- 1 მსხვილი თავი ხახვი
- 2 ს/კ არაჟანი
- 1 ჩ/კ პომიდვრის პასტა
- მარილი, წიწაკა, სანელებლები გემოვნებით
მომზადების წესი:
1. ფარშს ხახვი, მარილი, წიწაკა და სანელებლები დაუმატეთ.
2. კომბოსტო შესაძლებლობის მიხედვით წვრილად დაჭერით.
3. ფარში და დაჭრილი კომბოსტო აურიეთ.
4. ფარშიდან გუფთა გააკეთეთ.
5. ახლა თითოეული ბეკონში გაახვიეთ.
6. მზა ტოლმა საცხობად ფორმაში ჩადეთ.
7. სოუსი მოამზადეთ. ამისთვის არაჟანი და პომიდვრის პასტა აურიეთ.
8. მზა სოუსი ტოლმას მოასხით.
9. 180 გრადუსამდე გახურებულ ღუმელში 40-45 წუთით აცხვეთ.
10. ზარმაცული ტოლმა ახალი რეცეპტით მზადაა.
11. ძალიან გემრიელი გამოვიდა იმის მიუხედავად, რომ მაღაზიაში ნაყიდი ფარში გამოვიყენეთ.
თქვენც სცადეთ ზარმაცული ტოლმის მომზადება ახალი რეცეპტით, იმედს არ გაგიცრუებთ. გემრიელად მიირთვით!