ზამთრისთვის მე ყოველთვის გასაკუთრებულად ვემზადბი და რათქამუნდა ამ კერძის გარეშე ვერ წარმომიდგენია ზამთრის ცივი დღეები.
ეს კერძი საინტერესო ტექსტურის და ახალი არომატების კრებულია.
ინგრედიენტები
- 800გ ყაბაყი
- 400გ პომიდორი
- 2 ვაშლი
- ქინძი
- 6 კბილი ნიორი
- 1 წიწაკა ჩილი
- მცენარეული ზეთი
- 1 ჩაის კოვზი კაკალი ქინძი
- 2 სუფრის კოვზი თფლი
- 5 სუფრის კოვზი ვაშლის ძმარი
- 1 ჩაის კოვზი შაქარი
- 3 ჩაის კოვზი მარილი
- წყალი
მომზადება
1.გათალეთ პომიდორი და წვრილად დაჭერით.
2.გატალეთ ყაბაყი და დაჭერით. ამოასუფთავეთ გული და დაჭერით.
3.გაასუფთავეთ ვაშლი, დაჭერით და ამოაცალეთ თესლი. წვრილად დაჭერით ქინძი, ნიორი და წიწაკა.
4.ღრმა ქვაბში ჩაასხით ზეთი. გააცხელეთ და შეწვით მასში ვაშლი და პომიდორი. დაუმატეთ კაკალი ქინძი, წიწაკა, ნიორი, თაფლი და ვაშლის ძმარი. მოაყარეთ მარილი და შაქარი. მასა მოთუშეთ 15 წუთი.
5.ტაფაზე შეწვით ყაბაყი.
6.გაასტერილეთ ქილები და ბოსტნეული მოათავსეთ ფენებად. შეინახეთ გრილ ადგილას.
გემრიელად მიირთვით!