“კამპარი” არის იტალიური აპერიტივი, ამზადებენ მწარე (სამკურნალო) ბალახებით, არომატული მცენარეებითა და ხილით, შერეული აქვს ალკოჰოლი და წყალი. მისი რეცეპტი პირველად გამოიგონეს იტალიაში, 1860-იან წლებში და თითქმის 150 წელი საიდუმლოდ ინახავდნენ. კამპარი მთელ მსოფლიოში გააქვთ გასაყიდად.
ინგრედიენტები:
- 1 ფინჯანი ახალგამოწურული ვარდისფერი გრეიპფრუტის წვენი
- 1 ფინჯანი წყალი
- 1 ფინჯანი შაქარი
- 1 ღერი ახალი პიტნა
- 3 სუფრის კოვზი “კამპარი”
- 2 სუფრის კოვზი ახალგამოწურული ლიმონის წვენი
ულუფა: 4
მომზადება: 15 წუთი + 30 წუთი გასაცივებლად + 6 საათი გასაყინად
დონე: 2
მომზადების წესი:
- გრეიპფრუტის წვენი, წყალი, შაქარი და პიტნა პატარა ქვაბით შემოდგით დაბალ ცეცხლზე, მიიყვანეთ ადუღებამდე. დაუწიეთ ცეცხლს და ნელა ადუღეთ, სანამ შაქარი გადნებოდეს, 2-3 წუთი.
- გადმოდგით ცეცხლიდან და გადაასხით საშუალო ზომის ჯამში. ამოიღეთ პიტნა.
- დაუმატეთ კამპარი და ლიმონის წვენი, შედგით მაცივარში გასაცივებლად, დაახლოებით 30 წუთი.
- შემდეგ გადაიტანეთ 25 სმ მოცულობის პლასტმასის ან უჟანგავი ფოლადის კონტეინერში, დააფარეთ ფოლგა და გაყინეთ 2 საათი.
- გამოიღეთ საყინულიდან და ჩანგლით დატეხეთ დიდ კრისტალებად. ისევ დააბრუნეთ საყინულეში 1 საათით. ეს პროცედურა გაიმეორეთ სამჯერ, სანამ კრისტალები სულ არ გაიყინება.
- გრანიტა კოვზით გადმოიღეთ თეფშებზე და მაშინვე მიირთვით.