ამთარი კიტრის გარეშე ვერ წარმომიდგენია. უკვე წლებია სახლში ტრადიციად გვაქვს ამ პროდუქტის მომზადება. მომზადება უმარტივესია – მთავარია რამდენიმე რჩევა გაითვალისწინოთ.
ინგრედიენტები
- კიტრი 2კგ
- პირშუშხა 50გ
- ნიორი 3 კბილი
- მოცხარის ფოთლები 5 ცალი
- სურნელოვანი წიწაკა 3 ცალი
- შავი წიწაკის მარცვლები 5 ცალი
მარინადისთვის 3ლ ქილაზე
- მარილი 2 სუფრის კოვზი
- შაქარი 1 სუფრის კოვზი
- ძმარი 70% 2 ჩაის კოვზი
მომზადება
- ქილები და თავსაფრები წინასწარ გაასტერილეთ. მწვანილი კარგად გარეცხეთ და გააშრეთ. ნიორი და პირშუშხა გაასუფთავეთ.
- ცივ წყალში გარეცხეთ კიტრი. თუ კიტრი ძველი მოკრეფილია, მაშინ ჩაალბეთ 4-6 საათი ცივ წყალში.
- ქილის ძირას მოათავსეთპირშუშხა, ნიორი, კამა, წიწალა, დაფნის ფოთოლი და მოცხარის ფოთოლი. აავსეთ ქილა კიტრით.
- აავსეთ ცხელი წყლით, დააფარეთ თავზე და დაელოდეთ 10 წუთი.
- ქილებიდან წყალი ჩაასხით ქილაში, დაუმატეთ 100მლ წყალი, მარილი, შაქარი და წიწაკა. აადუღეთ.
- კიტრით სავსე ქილაში ჩაასხით ძმარი და მოასხით ცხელი მარინადი. დააფარეთ თავზე.
- გადმოაბრუნეთ ქილები და თბილად შეფუთეთ.
გემრიელად მიირთვით!