დამარინადებული წიწაკა იტალიურად

925

მწნილების ძალიან დიდი მოყვარული ვარ.

ნიორი ამ კერძს ტკბილ-მწარე გემოს სძენს.

დამარინადებული წიწაკა იტალიურად – ნამდვილად გაგილამაზებთ ზამთარს.

ინგრედიენტები

  • ბულგარული წიწაკა 2კგ
  • ნიორი
  • ძმარი 200მლ
  • შაქარი 200გ
  • მარილი 1 სუფრი სკოვზი
  • მზესუმზირის ზეთი 150მლ

მომზადება

1.გარეცხეთ და გაასუფთავეთ წიწაკა. დაასხით ცხელი წყალი 3 წუთი.

2.ცხელ წიწაკას დაუმატეთ ნიორი.

3.ამასობაშ მოამზადეთ მარინადი. ამისათვის ძმარს დაუმატეთ შაქარი, მარილი და ზეთი. აადუღეთ მასა.

4.მარინადი მოასხით წიწაკას, 1 დღე დატოვეთ ოთახის ტემპერატურაზე.

5.გადაასხით მარინადი ცალკე ჯამში. ქილებში გადაანაწილეთ წიწაკა და დაასხით მარინადი.

6.ქილები მოათავსეთ პირსახოცზე ჯამში და აადუღეთ 5 წუთი.

გემრიელად მიირთვით!