მე ამ რეცეპტში კერძის სიმარტივე მაოცებს და ძალიან მომწონს. ძალიან მარტივად და სუფთად მზადდება. მარინადს ვამზადებ 3 ინგრედიენტისგან.
ინგრედიენტები
- ბადრიჯანი 1კგ
- ხახვი 3 ცალი
- ღვინის ძმარი 100მლ
- თაფლი 2 სუფრის კოვზი
- მარილი 2 ჩაის კოვზი
- მზესუმზირის ზეთი გემოვნებით
- წყალი 180მლ
მომზადება
1.ახალი ბადრიჯანი დაჭერით ისე, როგორც ნაჩვენებია სურათზე.
2.მოაყარეთ მარილი და დატოვეთ 40 წუთი. მანამდე მოვამზადოთ მარინადი, რათა დრო არ დავკარგოთ. ჯამში ჩაასხით 5% ძმარი თაფლთან და 1 ჩაის კოვზ მარილთან ერთად.
3.ხახვი გაასუფთავეთ და დაჭერით. მოთუშეთ ზეთში და გაამშრალეთ ხელსახოცით. მზა ბადრიჯანი გარეცხეთ და გამოწურეთ.
4.ბადრიჯანი შეწვით იმავე ზეთში, რომელშიც ხახვი მოთუშეთ. როცა ცხიმ დაიწრიტება ბოსტნეული გადაიტანეთ მშრალ ტაფაზე.
5.ბადრიჯანს და ხახვს მოასხით მარინადი, მოურიეთ. მარინადი უნდა იყოს გახსნილი თბილ წყალში. თხევადი მასა ააორთქლეთ მაღალ ცეცხლზე.
გემრიელად მიირთვით!