Gastronomia.ge–ს რედაქცია გთავაზობთ ყველიანი ცომით მომზადებულ ღვეზელს. ასეთი ცომეული როგორც თქვენ, ასევე მთელ ოჯახს მოეწონება.
ინგრედიენტები:
- 120 გრ ყველი
- 150 გრ კარაქი
- 1/3 ჩ/კ მარილი
- 260 გრ ფქვილი
- 5 ს/კ ცივი წყალი
- შიგთავსისთვის:
- 2 ვაშლი
- შაქარი გემოვნებით
მომზადება:
- ყველი წვრილ სახეხზე გახეხეთ.
- გაცრილ ფქვილს დაუმატეთ მარილი და მაცივრიდან გამოღებული კარაქი. კარაქი დანით მსუბუქად დაჭერით. გახეხილი ყველი დაუმატეთ და ხელებით დაფშვენით. 5 ს/კ ყინულივით ცივი წყალი დაუმატეთ და ცომი მოზილეთ.
- ცომი 1 საათით მაცივარში შეინახეთ.
- გასუფთავებული ვაშლი მსხვილ სახეხზე გახეხეთ, ლიმონის წვენი მოასხით, შაქარი დაუმატეთ და აურიეთ.
- ერთ საათში ცომი 4-5 მმ სისქეზე გააბრტყელეთ, ჭიქებით რგოლები გამოჭერით.
- შუაში შიგთავსი ჩადეთ და კიდეები შეკარით.
- ღვეზელები პერგამენტ დაფარებულ საცხობ ფორმაზე დააწყვეთ.
- ღვეზელებს რძე წაუსვით და შაქარი მოაყარეთ.
- 180 გრადუსამდე გახურებულ ღუმელში 30-35 წუთით შეწითლებამდე აცხვეთ.
- გემრიელად მიირთვით!