გემრიელი და საინტერესო ვახშმის მოსამზადებლად ბევრი ფულის დახარჯვა და რამდენიმე საათის ქურასთან გატარება საჭირო არაა. იაფ ქათმის ფეხებს ვყიდულობ და მარტივ ცომს წყალზე ვზელ. კერძს ღუმელში გამოსაცხობად ვაგზავნი, თავად გარნირს ვამზადებ. 40 წუთში ქათმის ფეხები ცომში მზადაა. დიდებული და ბიუჯეტური კერძია.
ცხელი კერძი იმდენად დიდებული გამოდის, რომ ყველაზე დახვეწილ სადღესასწაულო სუფრაზეც თამამად შეგიძლიათ გაიტანოთ. გამომცხვარი ქათმის ფეხები ცომის გარსის წყალობით მთელ წვნიანობას ინარჩუნებს. ხორცი ნაზი და რბილი გამოდის, არ შრება. ამ თურქულ რეცეპტს რეკომენდაციას ვუწევთ.
როგორ მოამზადოთ ქათმის ფეხები ცომში თურქული რეცეპტით
ქათმის ფეხებს ცომით თურქული სოუსი იდეალურად ავსებს. არაჟანი, მაიონეზი, დაჭრილი კამა, დაჭყლეტილი ნიორი, მარილი და გახეხილი კიტრი აურიეთ. ქათმის ფეხები ამ სოუსს იდეალურად ეთავსება. თუ გსურთ, კერძისთვის სხვა დანამატი შეგიძლიათ მოამზადოთ.
ინგრედიენტები:
- 250 მლ წყალი
- 1 კვერცხი
- დაფქული შავი წიწაკა გემოვნებით
- სოიოს სოუსი გემოვნებით
- 500 გ ხორბლის ფქვილი
- წიწაკების ნარევი გემოვნებით
- მარილი გემოვნებით
- 10 ქათმის ფეხი
- ქათმის სანელებლები გემოვნებით
- 1 ხახვი
- კარაქი გემოვნებით
- სეზამის თესლი გემოვნებით
მომზადების წესი:
1. ცომის მოსამზადებლად წყალი, კვერცხი და 1 ჩ/კ მარილი აურიეთ. ფქვილი გაცერით, ნარევს დაუმატეთ და ცომი მოზილეთ. პირსახოცი დააფარეთ და 20 წუთით გააჩერეთ.
2. ქათმის ფეხებს მარილი, წიწაკა, ქათმის სანელებლები, წიწაკების ნარევი და სოიოს სოუსი დაუმატეთ. კარგად აურიეთ და 30 წუთით გააჩერეთ.
3. ცომი ორ ნაწილად გაყავით. პირველი ნაწილი გააბრტყელეთ, გამდნარი კარაქი წაუსვით, გადაკეცეთ, ისევ კარაქი წაუსვით და რულეტი დაახვიეთ. 5 ნაწილად გაყავით. იგივე ცომის მეორე ნაწილით გაიმეორეთ.
4. ცომის თითოეული ნაწილი ხელით გააბრტყელეთ, მასზე დაჭრილი ხახვი და ქათმის ფეხი მოათავსეთ. ცომის კიდეები შეკარით ისე, რომ ქათმის ფეხი ცომში გაახვიოთ.
5. ქათმის ფეხები ცომში პერგამენტ დაფარებულ საცხობ ფორმაზე გადაიტანეთ. კარაქი წაუსვით და სეზამის თესლი მოაყარეთ. 200 გრადუსზე 50 წუთით აცხვეთ.
ასეთი კერძი როგორც ყოველდღიურ, ასევე სადღესასწაულო სუფრას დაამშვენებს. ძალიან საინტერესო კერძი გამოდის. რეცეპტი შეინახეთ და ოჯახის წევრები დახვეწილი ცხელი კერძით გააოცეთ. ერთხელ გასინჯვა საკმარისია, რომ ქათმის ხორცი ყოველთვის ამ მეთოდით გამოაცხოთ. გემრიელად მიირთვით.