გემრიელი კონვერტები წვნიანი ხორცის შიგთავსით

948

მე ამ კერძს ძალიან ხშირად ვამზადებ.

ჩემ ბავშვებს ძალიან მოსწონთ.

მომზადების მეთოდი მარტივი და სწრაფია.

ინგრედიენტები

  • თხელი ლავაში 1 ცალი
  • ხორცის ფარში 200-250გ
  • ხახვი 1 ცალი
  • ბულგარული წიწაკა ნახევარი
  • მწინილი კიტრი 3-4 ცალი
  • კამა
  • პომიდვრის პასტა 1 სუფრის კოვზი
  • მარლი გემოვნებით
  • მცენარეული ზეთი შესაწვავად

მომზადება

  1. ხახვი დაჭერით წვრილად.
  2. ტაფაზე დაასხით ზეთი და გააცხელეთ.
  3. შეწვით ხახვი და დაუმატეთ ფარში.
  4. ცეცხლს მოუმატეთ და თანაბრად შეწვით ხორცი.
  5. დაჭერით ბულგარული, კიტრი და კამა.
  6. როგორც კი ხორცი შეიცვლის ფერს, მოაყარეთ მარილი.
  7. დაუმატეთ წიწაკა, კიტრი და კამა.
  8. მოურიეთ, შეწვით 1-2 წუთი და დაუმატეთ პომიდვრის პასტა.
  9. ხორცის მომზადების შემდეგგადმოიტანეთ ცეცხლიდან.
  10. ლავაში გაჭერით ოთკუთხედად.
  11. მოათავსეთ მასში შიგთასვი.
  12. შეახვიეთ კონვერტისებურად.
  13. იმავე ტაფაზე მოათავსეთ კონვერტები.
  14. შეწვით ორივე მხრიდან, მოაყარეთ მწვანილი.

გემრიელად მიირთვით!