მე ამ კერძს ძალიან ხშირად ვამზადებ.
ჩემ ბავშვებს ძალიან მოსწონთ.
მომზადების მეთოდი მარტივი და სწრაფია.
ინგრედიენტები
- თხელი ლავაში 1 ცალი
- ხორცის ფარში 200-250გ
- ხახვი 1 ცალი
- ბულგარული წიწაკა ნახევარი
- მწინილი კიტრი 3-4 ცალი
- კამა
- პომიდვრის პასტა 1 სუფრის კოვზი
- მარლი გემოვნებით
- მცენარეული ზეთი შესაწვავად
მომზადება
- ხახვი დაჭერით წვრილად.
- ტაფაზე დაასხით ზეთი და გააცხელეთ.
- შეწვით ხახვი და დაუმატეთ ფარში.
- ცეცხლს მოუმატეთ და თანაბრად შეწვით ხორცი.
- დაჭერით ბულგარული, კიტრი და კამა.
- როგორც კი ხორცი შეიცვლის ფერს, მოაყარეთ მარილი.
- დაუმატეთ წიწაკა, კიტრი და კამა.
- მოურიეთ, შეწვით 1-2 წუთი და დაუმატეთ პომიდვრის პასტა.
- ხორცის მომზადების შემდეგგადმოიტანეთ ცეცხლიდან.
- ლავაში გაჭერით ოთკუთხედად.
- მოათავსეთ მასში შიგთასვი.
- შეახვიეთ კონვერტისებურად.
- იმავე ტაფაზე მოათავსეთ კონვერტები.
- შეწვით ორივე მხრიდან, მოაყარეთ მწვანილი.
გემრიელად მიირთვით!