ჩვენ გთავაზობთ სალათის 5 ყველაზე მარტივ რეცეპტს: ყველა ინგრედიენტი ხელმისაწვდომია.
კომბოსტო კორეულად
ინგრედიენტები
- 1 კგ კომბოსტო
- 1 ც დიდი ზომის სტაფილო
- 3-4 კბილი ნიორი
- 100 მლ მზესუმზირის ზეთი
- 2 ს.კ. 9%-იანი ძმარი
- 1 ს.კ. გამხმარი ქინძი
- 1 ს.კ. მსხვილი მარილი
- ნახევარი ჩ.კ. წითელი პილპილის მარცვლები
- კორეული სტაფილოს სანელებლები გემოვნებით
მომზადების წესი
- თეთრი კომბოსტო წვრილად დაჭერით და ჩაყარეთ ღრმა თასში.
- დაუმატეთ მარილი და მწიკვი შაქარი, კომბოსტო ხელით აურიეთ, სანამ წვენს არ გამოიღებს.
- გარეცხილი და გათლილი სტაფილო წვრილად დახეხეთ და მოათავსეთ ცალკე თასში.
- სტაფილოს დაუმატეთ დანაყული ან ძალიან წვრილად დახეხილი ნიორი.
- ტაფაზე დაასხით მცენარეული ზეთი და კარგად გააცხელეთ.
- ზეთში ჩაყარეთ ყველა სანელებელი და გააჩერეთ ცეცხლზე 10 წამით.
- ცხელი, სანელებლიანი ზეთი ზემოდან მოასხით სტაფილოს და კარგად მოურიეთ.
- სტაფილო შეურიეთ კომბოსტოს, დაუმატეთ 9%-იანი ძმარი და კარგად აურიეთ ინგრედიენტები.
- კომბოსტოსა და სტაფილოს სალათს ზემოდან დაახურეთ თეფში და დაადეთ სიმძიმე. გააჩერეთ თბილ ადგილას 9-10 საათით.
- შემდეგ გადაიტანეთ სალათი ქილაში და შეინახეთ მაცივარში.
ჭარხლის სალათი 5 წუთში
ინგრედიენტები
- 450 გრ ჭარხალი
- 1 თავი ხახვი
- 1-2 კბილი ნიორი
- 2 ც კიტრის მწნილი
- მზესუმზირის ზეთი
- მარილი და შავი პილპილი გემოვნებით
მომზადების წესი
- კარგად გარეცხეთ ჭარხალი და გაწმინდეთ ჯაგრისით, მოაჭერით თავი და რამდენჯერმე გაახვიეთ ფოლგაში.
- შემდეგ მოათავსეთ იგი 190 გრადუსამდე გაცხელებულ ღუმელში 1 საათით და 30 წუთით.
- მოხარშული ჭარხალი გააცივეთ და გათალეთ. შემდეგ კი გახეხეთ.
- ერთი დიდი ზომის ხახვი დაჭერით წვრილ ნახევარრგოლებად.
- გაცხელებულ ტაფაზე დაასხით მცენარეული ზეთი და შეწვით ხახვი.
- ცხელი ხახვი ზეთთან ერთად დაუმატეთ ჭარხალს და კარგად აურიეთ.
- კიტრის მწნილს მოაჭერით ბოლოები, გახეხეთ და დაუმატეთ დანარჩენ ინგრედიენტს.
- შემდეგ დაუმატეთ დანაყული ნიორი.
- მოაყარეთ მარილი და პილპილი გემოვნებით და კარგად მოურიეთ.
კორეული სალათი 10 წუთში
ინგრედიენტები
- 350 გრ სტაფილო
- 350 გრ ჭარხალი
- 350 გრ თეთრი კომბოსტო
- 1 ს.კ. შაქარი
- 1 ჩ.კ. მარილი
- ნახევარი ჩ.კ. ხმელი ქინძი
- ნახევარი ჩ.კ. შავი პილპილი
- 2 კბილი ნიორი
- 100 მლ მზესუმზირის ზეთი
- 3 ს.კ. 9%-იანი ძმარი
მომზადების წესი
- წვრილად დაჭერით თეთრი კომბოსტო და ჩაყარეთ ღრმა თასში.
- გარეცხილი და გათლილი სტაფილო წვრილად დახეხეთ და კომბოსტოს დაუმატეთ.
- გარეცხეთ და გათალეთ ჭარხალი, მოაჭერით ბოლოები და შემდეგ დახეხეთ. დაუმატეთ დანარჩენ ინგრედიენტს.
- ყველაფერი კარგად აურიეთ, დაუმატეთ შაქარი, მარილი, დანაყული ნიორი, ხმელი ქინძი და შავი პილპილი.
- მოასხით ყველაფერს მზესუმზირის ზეთი და ძმარი და აურიეთ.
- გააჩერთ სალათი 30 წუთით.
კლასიკური ვინეგრედი
ინგრედიენტები
- 250 გრ კონსერვირებული მწვანე ბარდა
- 600 გრ ჭარხალი
- 5-6 ცალი პატარა კარტოფილი
- 300 გრ მჟავე კომბოსტო
- 5-6 ც მჟავე კიტრი
- 6 ს.კ. მზესუმზირის ზეთი
- 1 თავი ხახვი
- მარილი გემოვნებით
მომზადების წესი
- მოხარშეთ კარტოფილი.
- გააცივეთ, გაფცქვენით და დაჭერით პატარა კუბებად. ჩაყარეთ სალათის ჯამში.
- დაუმატეთ მჟავე კომბოსტო და აურიეთ.
- გაფცქვნილი ხახვი პატარა კუბებად და დაუმატეთ ბოსტნეულს, კვლავ მოურიეთ.
- გათლილი მოხარშული ჭარხალი და კიტრის მწნილიც კუბებად დაჭერით და სხვა ინგრედიენტებს დაუმატეთ.
- სალათს დაუმატეთ კონსერვირებული მწვანე ბარდა და აურიეთ.
- დაუმატეთ სალათს მზესუმზირის ზეთი და მარილი გემოვნებით, კარგად აურიეთ ყველა ინგრედიენტი.
ჭარხალი კორეულად
ინგრედიენტები
- 500 გრ ჭარხალი
- 1 თავი ხახვი
- 3-4 კბილი ნიორი
- 100 მლ მზესუმზირის ზეთი
- 1 ჩ.კ. მარილი
- ნახევარი ჩ.კ. ხმელი ქინძი
- ნახევარი კოვზი შავი და წითელი პილპილი ერთად
- კოვზნახევარი შაქარი
მომზადების წესი
- გარეცხეთ ჭარხალი, გათალეთ და დახეხეთ გრძელ ზოლებად.
- შემდეგ მოაყარეთ მარილი, მოასხით ძმარი და კარგად აურიეთ.
- 1 ც საშუალო ზომის ხახვი დაჭერით პატარა კუბებად.
- ტაფაზე დაასხით ზეთი და კარგად გააცხელეთ.
- შეწვით ხახვი ზეთში. შემდეგ ხახვი გადაყარეთ, ხოლო ზეთი ჩაასხით ჭარხალში.
- დაუმატეთ ჭარხალს ყველა სანელებელი, შაქარი და დანაყული ნიორი.
- კარგად აურიეთ ყველა ინგრედიენტი და ზემოდან სალათის ფურცლები დაალაგეთ. შეინახეთ სალათი მაცივარში 6-8 საათის განმავლობაში.
გემრიელად მიირთვით!