გამომცხვარი იხვი ვაშლით
ინგრედიენტები
- 1,8 – 2კგ იხვი
- 20გ მდოგვი
- 4-5 ცალი ვაშლი
- 30მლ სოიოს სოუსი
- 1 ჩაის კოვზი თაფლი
- მარილი და წიწაკა
მომზადება
- იხვი დატოვეთ მთელი ღამე ცივ მარილიან წყალში.
- მეორე დღეს გაამშრლეთ იხვი. მოაყარეთ წიწაკა, წაუსვით მდოგვი გარედანაც და შიგნიდანაც. დაელოდეთ 30 წუთი.
- დაჭერით ვაშლი. ამოავსეთ იხვი, დაამაგრეთ გაჭრილი ნაწილი ხის წკირებით.
- გამოაცხეთ 250 გრადუსზე 20 წუთი. ტემპერატურა ჩამოიყვანეთ 220 გრადუსამდე და გამოაცხეთ 20 წუთი. ისევ დაადაბლეთ ტემპერატურა 180 გრადუსამდე და გამოაცხეთ კიდევ 40 წუთი.
- თაფლს დაუმატეთ სოიოს სოუსი. მომზადებამდე 15 წუთით ადრე მოასხით სოუსი იხვს.
გამომცხვარი კურდღელი ლუდში
ინგრედიენტები
- 1,5კგ კურდღლის ხორცი
- 12 კბილი ნიორი
- 50გ კარაქი
- 300გ შებოლილი ფილე
- 350მლ ლუდი
- მარილი და წიწაკა გემოვნებით
მომზადება
- დაჭერით ხორცი, თითოეულ ნაჭერს მოაყარეთ მარილი და წიწაკა. მოათავსეთ ცეცხლგამძლე ფორმაში.
- ფილე დაჭერით, მოათავსეთ კურდღლის ზემოდან. მოაპნიეთ ნივრის გასუფთავებული კბილები და კარაქი. ფომაშ ჩაასხით ლუდი და დააფარეთ თავსაფარი.
- გამოაცხეთ 200 გრადუსზე 40 წუთი. მოხსენით ფოლგა და გამოაცხეთ დამატებით 20 წუთი.
გამომცხვარი ხორცი სიდრით
ინგრედიენტები
- 500გ ღორის ხორცი
- 2 ხახვი
- 4 კბილი ნიორი
- 2 ვაშლი
- 300მლ ვაშლის სიდრი
- მარილი და წიწაკა გემოვნებით
მომზადება
- ხორცს მოაყარეთ მარილი და წიწაკა. შეწვით ყველა მხრიდან. გადაიტანეთ ხორცი ფორმაში.
- დაჭერით ხახვი და ვაშლი.
- ხახვი მოთუშეთ ნიორთან და ვაშლთან ერთად. ჩაასხით სიდრი და მოთუშეთ 5 წუთი.
- სოუსი დაუმატეთ ხორცს და გამოაცხეთ 200 გრადუსზე 30 წუთი.
გემრიელად მიირთვთ!