ზამთის ცივ დღეებში ძალიან მინდება ცხელი კერზების მომზადება. მე ძალიან მიყვარს ყაბაყის რულეტები. ოროგინალური და მარტივი კერძი, ცომი, ფარში და ბოსტნეული. ხოლო ბერძნული იოგურტის სოუსი თავს მარტივად შეგაყვარებთ.
ინგრედიენტები
- ყაბაყი 3 ცალი
- ფენოვანი ცომი 400გ
- საონლის ფარში 750გ
- კვერცხი 1 ცალი
- პაპრიკა 1 ჩაის კოვზი
- ძირა 1 ჩაის კოვზი
- მზესუმზირის ზეთი 100მლ
- იოგურტი 100მლ
- პიტნა 1 სუფრის კოვზი
- ლიმონის ქერქი 15გ
- მარილი და შავი წიწაკა გემოვნებით
მომზადება
- დაჭერით ყაბაყი და შეწვით ორივე მხრიდან. ვერტიკალურად მოათავსეთ ცომზე.
- ფრაშს დაუმატეთ კვერცხი, მარილი და სანელებლები. მოზილეთ და დაამრგვალეთ მასა, ბურთულები გადაანაწილეთ ყაბაყზე.
- დარჩენილ ცომს წაუსვით ზეთი და დაახვიეთ რულეტისებურად. დაჭერით.
- გამოაცხეთ 170 გრადუსზე 30 წუთი.
- ამასობაშ მოამზადეთ სოუსი. იოგურტს დაუმატეთ ლიმონის ქერქი, პიტნა, მარილი და წიწაკა. მოასიხთ სოუსი რულეტს.
გემრიელად მიირთვით!