Gastronomia.ge–ს რედაქცია გთავაზობთ გემრიელ წასახემსებელს ბულგარული წიწაკით.
ინგრედიენტები:
- 1,5 კგ ტკბილი ბულგარული წიწაკა
- 4 კბილი ნიორი
- 1 კონა ახალი მწვანილი
- 2 ჩ/კ მარილი
- 4 ს/კ შაქარი
- 3 ჩ/კ სანელებლები კორეულად მომზადებული სტაფილოსთვის
- 100 მლ 9%–იანი ძმარი
- 100 მლ უსუნო მცენარეული ზეთი
- ½ ცალი ცხარე წიწაკა
მომზადების წესი:
- ტკბილ ბულგარულ წიწაკას ყუნწი და თესლი მოაშორეთ. ზოლებად დაჭერით. ღრმა ქვაბში გადაიტანეთ.
- ახალი მწვანილი წვრილად დაჭერით და წიწაკას დაუმატეთ. 4 დაქუცმაცებული ნივრის კბილი და რგოლებად დაჭრილი ცხარე წიწაკა დაუმატეთ.
- 4 ს/კ შაქარი, 2 ჩ/კ მარილი, 3 ჩ/კ სანელებელი კორეულად მომზადებული სტაფილოსთვის, 100 მლ მცენარეული ზეთი და 100 მლ 9%–იანი ძმარი დაუმატეთ. ყველაფერი კარგად აურიეთ და 2 საათით დასამარინადებლად გააჩერეთ. ყოველ ნახევარ საათში აურიეთ, რომ წიწაკა თანაბრად დამწნილდეს.
- სუფთა და მშრალ ქილებში წიწაკა მჭიდროდ ჩააწყვეთ. დარჩენილი მარინადი ქილებში თანაბრად გადაანაწილეთ.
- ღრმა ქვაბში პირსახოცი დააფინეთ და ქილები დახურული ხუფებით მოათავსეთ. ქვაბში თბილი წყალი ჩაასხით ისე, რომ ქილას მხრებამდე წვდებოდეს, ცეცხლზე დადგით და ადუღების მომენტიდან 10 წუთით გაასტერილეთ.
- ამის შემდეგ ქილები ქვაბიდან ამოიღეთ და მჭიდროდ მოხუფეთ. ასეთი წასახემსებელი ოთახის ტემპერატურაზე შეინახეთ!
- გემრიელად მიირთვით!