მე ზამთარი ვერ წარმომიდგენია მწარე ბადრიჯნის გარეშე, ამიტომაც ყოველთვის ვამზადებ.
ინგრედიენტები
- ბადრიჯანი 1კგ
- ტკბილი ბულგარული წიწაკა 400გ
- მცენარეული ზეთი 100გ
- ნიორი 1 თავი
- წიწაკა 1 ცალი
- მარილი გემოვნებით
- შაქარი 1 სუფრის კოვზი
- ძმარი 9% 100მლ
მომზადება
- გარეცხეთ ბადრიჯანი, მოაჭერით კუდი და დაჭერით კუბიკებად.
- მოაყარეთ მარილი და დაელოდეთ 2 საათი.
- ხორცსაკეპში გაატარეთ ტკბილი წიწაკა, ნიორი და მწარე წიწაკა.
- მოასხით ნიორი და მცენარეული ზეთი, მოურიეთ.
- ბადრიჯანი გამოწურეთ და შეწვით მცენარეულ ზეთში 15-20 წუთი.
- ნივრისა და წიწაკის მასა ჩაასხით ქვაბში და აადუღეთ 5 წუთი.
- დაუმატეთ შემწვარ ბადრიჯანს.
- მოაყარეთ მარილი გემოვნებით, შაქარი, მოურიეთ და აადუღეთ 10 წუთი.
- ბადრიჯანი გადაანაწილეთ სტერილურ ქილებში.
- მოხუფეთ და შეფუთეთ.
გემრიელად მიირთვით!