თითქოს ყველამ იცის ამ ტრადიციული კერძის მომზადება. თუმცა ახლა გთავაზობთ, მოამზადოთ აჯაფსანდალი ჩვენთან ერთად. მადისაღმძვრელი სურნელი, ყველას სამზარეულოში იტრიალებს.
ინგრედიენტები:
- ბადრიჯანი 1 კგ
- პამიდორი 800 გ
- მწვანე ლობიო 300 გ
- კარტოფილი 300 გ
- ხახვი 2-3 თავი
- ნიორი 3-5 კბილი
- ზეთი 4-5 სუფრის კოვზი
- ოხრახუში, ქინძი, შაშკვლამი ან რეჰანი, ქონდარი 30-30 გ
- მწვანე წიწაკა და მარილი გემოვნებით
მომზადების წესი:
- ბადრიჯანი გავრეცხოთ, მოვაცილოთ ყუნწები და დავჭრათ მრგვალ ნაჭრებად.
- პამიდორს დავასხათ ცხელი წყალი, დავაყოვნოთ 10-15 წუთი, შემდეგ ამოვიღოთ, გავაცალოთ კანი, დავჭრათ და მოვჭყლიტოთ.
- კარტოფილი გავთალოთ და დავჭრათ. მწვანე ლობიო დავტეხოთ.ხახვი დავჭრათ წვრილად.
- ქვაბში ჩავასხათ ზეთი, ჩავყაროთ ხახვი და მოვშუშოთ. შემდეგ დავამატოთ გამზადებული პროდუქტები, ნიორი და დაჭრილი მწვანილი, მოვურიოთ კარგად და მოვხარშოთ.
- როცა კერძი მზად იქნება დავუმატოთ მწვანე წიწაკა და მარილი.