ამერიკული ფანქეიქები რძის შრატით. მომზადების მარტივი ტექნოლოგია

347

ფაფუკი ფანქეიქების მომზადება რძის გარეშეც შეიძლება. ამ ინგრედიენტის გარეშეც ძალიან ჰაეროვანი გამოდის. ფანქეიქები შრატზე სასაუზმოდ შესანიშნავი არჩევანია, თუ სახლში რძე ან კეფირი არ გაქვთ.

ასეთი ამერიკული ოლადები საოცრად რბილი გამოდის. მომზადების ტექნოლოგია კლასიკურისგან არ განსხვავდება. ფანქეიქები რძის შრატზე მშრალ ტაფაზე უნდა გამოაცხოთ (კარაქის ან ზეთის დამატების გარეშე). ზედაპირს არ ეკვრის და არ იწვის. ამაზე არ იდარდოთ.

როგორ გამოვაცხოთ ჰაეროვანი ფანქეიქები შრატით

წარმატებული ცომი რომ მიიღოთ, ყველა ინგრედიენტს კარგად აურიეთ. სათქვეფი ან მიქსერი გამოიყენეთ. მთავარია, რომ გრანულები არ დარჩეს. ცომი გლუვი, ზომიერად სქელი უნდა იყოს.

ინგრედიენტები:

  • 1 ჭიქა რძის შრატი
  • 1 კვერცხი
  • მწიკვი მარილი
  • 1 ს/კ შაქარი
  • 2 ჭიქა ხორბლის ფქვილი
  • 1 ს/კ მზესუმზირის ზეთი
  • 1 ჩ/კ გამაფხვიერებელი

მომზადების წესი:

1. შრატი ოდნავ შეათბეთ. შაქარი და მარილი დაუმატეთ. კვერცხი და მზესუმზირის ზეთი დაუმატეთ და სათქვეფით კარგად ათქვიფეთ.

2. ხორბლის ფქვილი და გამაფხვიერებელი გაცერით. მშრალი ინგრედიენტები ნარევს თანდათან დაუმატეთ. ერთგვაროვანი მასის მიღებამდე კარგად აურიეთ.

3. ტაფა უზეთოდ გააცხელეთ. სუფრის კოვზით ცომის პატარა ულუფები ტაფას დაასხით. ფენქეიქები სუსტ ცეცხლზე აცხვეთ.

4. ცომის ზედაპირზე ბუშტების გამოჩენის შემდეგ გადაატრიალეთ. ამის შემდეგ ტაფაზე დაახლოებით 1 წუთით გააჩერეთ.

თეფშები მოამზადეთ. ფანქეიქები ერთმანეთზე დააწყვეთ და მურაბა, თაფლი, შოკოლადის ან კენკრის სოუსი მოასხით. ასეთი საუზმე კლასიკური დანამატით, ნეკერჩხლის სიროფით შეგიძლიათ მოამზადოთ. ძალიან გემრიელია.